Työpukki - uudet trendit

Työstettävät kappaleet on useimmiten syytä kiinnittää hyvin, ja tällöin työpukista on paljon apua. Uusia malleja ilmestyy jatkuvasti.

Pari työpukkia on lähes välttämätön hankinta, sillä ne helpottavat työtä paljon. Niiden ansiosta työt pysyvät paljon paremmin hallinnassa ja pukkien avulla saa pidettyä myös epäsäännölliset kappaleet hyvin paikallaan.

Käytännössä useimmille riittänee muutaman kympin hintainen tavallinen työpukki. Jos olet halukas maksamaan työpukistasi hieman enemmän, voit nykyään löytää todella älykkäitä ratkaisuja, jotka tekevät työstä paljon sujuvampaa.

Uusia työpukkeja on periaatteessa malliltaan kahdenlaisia: yhdet ovat todella käteviä minitikkaita/porrasjakkaroita, joita voi käyttää myös työpukkina. Toiset mallit muistuttavat pikemminkin perinteisiä työpukkeja, mutta niiden toiminnallisuutta on kehitetty ja kuljetus- ja varastointiominai-suuksia paranneltu.

Kaikki tässä esittelemämme työpukit voi taittaa kokoon, jolloin ne eivät vie seinää vasten asetettuina verstaalla tai autotallissa juuri lainkaan tilaa. Lisäksi uudet työpukit kestävät hyvin nikkareiden yleisemmin käyttämien materiaalien aiheuttaman kuormituksen.

Harvinaisen kätevä

Stanley-taittopukki (1-97-475)

Vaikka Stanleyn kokoontaitettavan pukin rakenne saattaa vaikuttaa hennohkolta, pukki on itse asiassa todella vankka, ja sen molemmat päät kestävät 340 kilon kuormitusta. Päällysosa, joka on valmis-tettu iskunkestävästä muovista, on mukavan leveä, mikä tuo lisävakautta esimerkiksi levyjen työstöön. Kaikkien vakuuttavinta on kuitenkin pukin helppo kokoaminen ja käyttöönotto sekä kätevä toiminto, jolla kaksi puk-kia voidaan yhdistää toisiinsa ja nostaa olka-päälle. Hinta inter ne-tissä noin 110 €.

Todella kompakti ja kätevä Stanleyn työpukki. Kaksi taittopukkia voidaan yhdistää toisiinsa.

Jakkara ja pukki

Wibe-työpukki 5000+

Wiben 5000+ -porrasjakkaran/työpukin vahvat alumiiniprofiilit tekevät siitä vakaan ja kestävän. Neljän askelman työpukki painaa vain 12,3 kg. Lisäksi siinä on kätevä kahva, joten sen saa nopeasti mukaan. Porrasaskelmista on tehty erityisen syvät (250 mm), ja niiden kaltevuus on säädetty samaksi kuin tavallisissakin portaissa käytetään. 5000+ -porrasjakkara/ työpukki lukitaan ja avataan koukun avul-la, mikä tekee siitä eri tyisen vankan. Hinta noin 450 €.

Vahvat alumiini - profiilit tuovat vakautta ilman, että pukista tulee painava.

Joustava apulainen

Stanleyn 2-taittoinen työpukki (1-70-559)

Stanleyn uusimmassa joustavassa puk-kijärjestelmässä on valtava määrä erilai-sia säätömahdollisuuksia, ja pukin kan-tokyky on peräti 450 kg/pari, siitäkin huolimatta, että pukki on tehty muovis-ta. Pukkien korkeutta ja leveyttä voi säätää. Näin työskentelykorkeudeksi voi säätää 76-116 cm. Tuotteen mukana saatavat V-helat helpottavat putkien kiinnittämistä. Lisäksi pukki vie kokoon taitettuna vain 7,4 cm leveystilaa. Työ pukki maksaa internetissä noin 95 €.

Stanleyn uusien pukkien korkeutta ja leveyttä voi säätää, ja lisäksi pukkiin voi kiinnittää putkia mainioiden V-päätyhelojen avulla.

Sopii myös levyille

Altrex X-Pro

Noin 300 €:n hintaiset ”pienet porrastikkaat” voivat tuntua kohtuttoman kalliilta, mutta kun kyse on Altrex- tikas tehtaan X-Pro -mallista, rahoille saa vastinetta.

Malli yhdistää nerokkaasti portaat ja työpukin, ja on äärimmäisen kätevää, että pukin voi asettaa työtä varten sekä pysty- että vaakaasentoon.

Lisäksi X-Pro-pukissa on V-muotoiset kiinnikkeet putkien työstöä varten sekä kestävät liukumattomat jalat.

Kun tikkaat/pukkia on syystä tai toisesta siirrettävä, sen voi helposti taittaa kokoon ja nostaa kainaloon.

Jos tikkaat asettaa syrjälleen, syntyy tehokas työtaso esimerkiksi levyjen sahaamiseen.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Työpöytä