Näin saat kaiken irti höyläpenkistäsi

Höyläpenkki on monipuolinen työpöytä. Voit käyttää höyläpenkkiä paljon muuhunkin kuin höyläämiseen.

Höyläpenkki Näin saat kaiken irti höyläpenkistäsi

Höyläpenkki on täydellinen työpöytä, josta on hyötyä monenlaisissa töissä.

Mikä höyläpenkki on?

Höyläpenkki on tehty puusta ja tarkoitettu etupäässä höyläämiseen. Höyläpenkissä on yleensä kaksi puristinta ja paljon tapinreikiä. Tappien ja puristinten avulla pöytään voi kiinnittää monenlaisia lautoja ja levyjä niin tiukasti, että puut pysyvät paikallaan hievahtamatta höyläämisen aikana.

Mihin höyläpenkkiä voi käyttää?

Höyläpenkkiä voi käyttää höyläämisen lisäksi tavallisena työpöytänä. Sen päällä voi esimerkiksi maalata, ruuvata ja naulata. Suurin osa höyläpenkeistä on niin tukevaa tekoa, että niiden päällä voi muokata myös metallia vasaran avulla. Höyläpenkkiin voi kiinnittään myös ruuvipuristimen, porakonetelineen tai penkkihiomakoneen.

Kuinka iso höyläpenkin pitää olla?

Höyläpenkin pitää olla mahdollisimman raskas, pitkä ja tukeva, jotta siihen voi kiinnittää mahdollisimman isoja esineitä. Myös vakaus on tärkeää, joten painosta ei ole haittaa. Markkinoilla on myös pieniä höyläpenkkejä, sillä kaikilla ei ole tilaa 217 sentin pituiselle höyläpenkille. Harrastus- ja askartelukäyttöön tarkoitetut höyläpenkit ovat yleensä 120-150 sentin pituisia.

Paljonko höyläpenkki maksaa?

Markkinoilla on kaikenhintaisia höyläpenkkejä, aina 150 euron hintaisista tarjoustuotteista ammattimaisiin, yli 1500 euron malleihin. Myös höyläpenkkien laatu vaihtelee. Halvimpien mallien ongelmat liittyvät yleensä laatuun ja siihen, että höyläpenkki halkeaa ja vääntyy, sillä puu ei ole ehtinyt kuivua kunnolla ennen höyläpenkin rakentamista. Jos haluat säästää rahaa, voit etsiä käytettyä höyläpenkkiä. Muista kuitenkin, että uusi ja laadukas höyläpenkki maksaa noin 500-700 euroa.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työpöytä