Uusi keittiö

ISO TEEMA: Lue kaikki keittiöistä isosta 18 sivun teemastamme. Kerromme muun muassa, miten sisustat keittiön mahdollisimman hyvin ja saat lisää säilytystilaa.

Keittiön suunnittelusta pitää tietää muutama perusasia ennen kalusteiden tilaamista. Tärkeimmät kysymykset ovat:

Mitä keittiöltä halutaan? Pitääkö keittiön olla olohuoneen jatke, joka toimii perheen kokoontumispaikkana? Käyttääkö keittiötä useampi ihminen kerrallaan? Jos asukkaat ovat ottuneet elämään noutoruualla ja eineksillä, kannattaako keittiötä emontoida ollenkaan? Eikö kiireiseen elämään riitä mikroaaltouuni ja iso jääkaappipakastin?

Tuleeko keittiö koko perheelle? Jos perheessä on vain yksi ruuanlaittaja, keittiö kannattaa suunnitella hänen mukaansa. Jos ruuanlaittajia on useampia, keittiön pitää sopia kaikille. Ajattele, miten lapset yltävät pöydille. Keittiöön tarvitaan korokkeita, ellei keittiössä ole tilaa matalalle työpöydälle.

Kuinka paljon rahaa olet valmis käyttämään? Voitko hyödyntää vanhoja sähkö- ja vesiliittymiä sekä viemäreitä? Säilytätkö vanhat kodinkoneet? Tee budjetti ja lisää summaan 15–20 prosenttia yllättäviä kuluja varten.

Lataa 18 sivun keittiöteema

Isossa keittiöteemassa kerrotaan, miten saat keittiöstäsi irti kaiken mahdollisen.

 • Täydellinen sisustus: 5 keittiövyöhykettä
  Keittiön suunnittelu kannattaa aloittaa jakamalla keittiö vyöhykkeisiin. Se auttaa suunnittelemaan täydellisen sisustuksen ja pakottaa kiinnittämään huomion yksityiskohtiin, jotka nopeuttavat ja helpottavat työskentelyä.

 • Kätevästi koottava kaappi
  Uudet keittiökaapit kootaan napsauttamalla osat yhteen. Valmistajan mukaan kokoaminen sujuu kymmenen kertaa tavallista nopeammin.

 • Paljon pöytätilaa
  Keittiössä ei voi olla liikaa pöytätilaa. Tässä jutussa rakennetaan pitkä keittiö, jossa on viisimetrinen pöytälevy. Alakaapit pitää asentaa tarkasti, jotta pöytälevy sopii niiden päälle. Lue ohjeet.

 • Suorat yläkaapit
  Yläkaappien asentamiseen tarvittaisiin kolmas käsi, joka pitää kaapit paikallaan ruuvaamisen ajan. Näytämme, miten teet itsellesi apukäden.

 • Lisää säilytystilaa
  Useimpiin keittiöihin tarvittaisiin lisää tilaa. Lue tästä jutusta, missä keittiön piiloneliöt ovat.