Helppo
Vaikea

Kiinteä, vaakasuora sokkeli on keittiön rakentamisen tärkein edellytys ja onnistumisen tae.

Myös uusien talojen lattiat ovat enemmän tai vähemmän vinoja ja viettävät eniten seinien lähellä. Vinous näkyy keittiön kaappeissa ja työtasoissa, ellei sokkeli ole täysin vaakasuora. Sokkeli on myös oiva keino peittää tiiviisti lattian ja alakaapin välinen tila.

Sokkeli vai irtojalat?

Irtojalat kuuluvat moneen nykyaikaiseen keittiön. Useimmat toimivat kohtuullisen hyvin, mutta irtojalat eivät ole yhtä vakaita kuin kiinteät sokkelit. Erittäin vinolla lattialla jalkojen säätämiseen menee enemmän aikaa kuin kiinteän sokkelin rakentamiseen. Myös sokkelin suoristamiseen pitää toki käyttää aikaa.

Keittiön sokkeli: useita vaihtoehtoja

Keittiön sokkelit voi rakentaa usealla eri tavalla. Koko sokkelin voi sahata lattian muotojen mukaiseksi, jotta alusta on mahdollisimman iso ja vakaa. Toinen tapa on kiilata sokkeli vaakasuoraan ja peittää kiilat pienellä listalla tai toisella sokkelilevyllä. Sokkeli kannattaa joka tapauksessa koota ensin ja kiilata lopuksi vaakasuoraan. Siten on helppo nähdä, kuinka paljon sokkelia pitää sahata.

Tee itse -keittiö vaihe vaiheelta

Artikkelissa luodaan täydellisen katsaus uuden keittiön rakentamiseen. Ohjeissa käydään läpi sokkelin tarkka säätäminen, ala- ja yläkaappien kokoaminen, pöytälevyn ja tiskialtaan asentaminen sekä laatikoiden ja ovien säätäminen. Kaikki vaiheet käydään läpi perusteellisesti kuvien kera.

Toimitus suosittelee: Älä poraa vesiputkeen

Olet osunut vesiputkeen ja vesi suihkuaa seinästä. Vahinko saattaa johtaa pahoihin kosteusvaurioihin ja aiheuttaa varmasti ison laskun, kun putkiasentaja korjaa putken.

Putkien paikat kannattaa varmistaa ENNEN poraamista. Kuulemme valitettavan usein ihmisistä, jotka ovat halunneet asentaa pesualtaan alle uuden kaapin, suihkukaappiin uuden hyllyn tai keittiöön uuden kaapin. Silloin se tapahtuu. Siitä huolimatta, että kaikki ovat olleet varmoja, etteivät vesiputket ole siinä kohdassa.

Siksi suosittelemme, että käytät rakennetunnistinta ennen kuin poraat seinään reiän. Rakennetunnistin havaitsee vanhat metalliputket ja näyttää tarkasti, missä ne ovat.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Täältä näet videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista: