Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin käytät moottorisahaa

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Moottorisahan käyttäminen on varsin helppoa, mutta sahaa pitää huoltaa säännöllisesti, jotta se toimii mahdollisimman hyvin. Kaikkein tärkeintä on turvallisuus. Käytä oikeita työvaatteita ja tarkista saha huolellisesti, ennen kuin vedät sen käyntiin.

Näin-käytät-moottorisahaa

Tarkista moottorisaha

1. TARKISTA KETJUN KIREYS Teräketjun pitää olla niin kireällä, ettei sitä voi irrotaa laipasta nostamalla. Ketjun pitää kuitenkin olla sen verran löysä, että se pyörii kevyesti laipan ympäri.

2. TARKISTA KETJUJARRU Paina ketjujarru pohjaan kahvan päällä olevasta napista. Jos ketjujarru toimii oikein, kahvan alla oleva kaasunappi ei painu pohjaan.

3. TARKISTA KETJUSIEPPO Ketjusieppo on sahan etuosassa ketjun alla oleva pieni koukku. Sen tarkoitus on napata ketju kiinni, jos se katkeaa. Ketjusieppo ei saa heilua, ja sen pitää olla ehjä.

4. TARKISTA JARRU Tarkista jarrun toiminta. Työnnä takapotkunsuojus eteen ja yritä työntää ketjua taaksepäin. Jos ketju ei liiku, jarru toimii kuten pitääkin.

Suojaa itsesi: Tärkeät suojavarusteet

Moottorisaha on hyvin voimakas työkalu, joten suojavarusteiden pitää olla kunnossa.

Suurimmassa osassa moottorisahatapaturmista terä osuu jalkoihin. Se tarkoittaa, että moottorisahan kanssa pitää käyttää ylhäältä alas asti viiltosuojattuja työhousuja. Ne pysäyttävät housuihin osuvan ketjun sekunnin murto-osassa ja ehkäisevät vammoja.

Moottorisahan kanssa on pakko käyttää kuulosuojaimia. Niiden lisäksi tarvitaan kypärä, jossa on leveä visiiri. Visiirin tarkoitus on suojata kasvoja ja silmiä puulastuilta, oksanpätkiltä ja kaarnanpalasilta. Joissakin kypärissä on kiinteät kuulosuojaimet.

Lisäksi moottorisahan kanssa pitäisi käyttää työhanskoja ja turvasaappaita.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi: Moottorisahat

Huoltaminen

1. Irrota moottorin kansi ja puhdista lastut pois sylinterin jäähdytysripojen välistä. Voit käyttää puhdistamiseen ruuvimeisseliä, joka yltää jäähdytysripojen pohjaan asti.

2. Moottori pitää harjata puhtaaksi tasaisin väliajoin. Taipuisa pensseli yltää melkein joka paikkaan ja sopii sahanpurun harjaamiseen pienistä raoista.

3. Ruuvaa sytytystulppa irti ja tarkista, että sytytystulpan kärjet ovat ehjät, vaaleanruskeat ja karstattomat. Ellei niin ole, sytytystulppa pitää vaihtaa.

4. Ilmansuodatin poistaa pölyn ilmasta, ennen kuin se menee moottoriin. Irrota ilmansuodatin, puhdista se harjalla ja puhalla suodatin puhtaaksi sisäpuolelta. Jotkut suodattimet voi huuhdella vedellä.

Ketjun hiominen

1. Purista saha kiinni. Asenna laippaan viilanohjain, jotta viila pysyy oikeassa kulmassa. Aseta viilan kärki hampaaseen ja työnnä. Viilaa aluksi toiseen suuntaan kääntyvät hampaat.

2. Hio seuraavaksi toiseen suuntaan kääntyvät hampaat. Anna sahan olla paikallaan puristimessa ja siirrä viilanohjain toiselle puolelle. Hio sisältä ulospäin, älä molempiin suuntiin.

Pane saha talvikuntoon

1. Vanha bensa voi haitata sahan käynnistymistä, joten tankki pitää tyhjentää. Anna koneen käydä, kunnes tankki tyhjenee. Se takaa, että kaasutin on tyhjä eivätkä kalvot liimaudu yhteen.

2. Mineraaliöljy ei vanhene, joten sahan öljysäiliö kannattaa täyttää ennen talvea. Kasvipohjainen öljy sen sijaan voi vanhentua, joten se kannattaa poistaa sahasta ennen talvea.

3. Irrota laippa ja puhdista se yhdessä sahan ja ketjun kanssa. Käytä puhdistamiseen pensseliä. Öljyä ketju ja laipan ketju-ura ja asenna laippa takaisin paikalleen.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Näin käytät moottorisahaa
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin