Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

TESTI: 8 tehokasta nauhahiomakonetta

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Nauhahiomakone on lyömätön työkalu isojen pintojen hiomiseen. Sillä on helppo hioa lankkuja, pöytälevyjä ja lattioita. Ole kuitenkin tarkkana, sillä osa koneista on liian vahvoja ja joitakin on vaikea ohjata. Myös hintaerot ovat valtavat.

Nauhahiomakone: 8 tehokasta nauhahiomakonetta

Testistä

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Nauhahiomakone on niin tehokas työkalu, että siihen jää koukkuun ensi kerrasta. Moni ei kuitenkaan tule koskaan ostaneeksi nauhahiomakonetta, sillä epäkeskohiomakone on huomattavasti suositumpi työkalu.

Se on sääli, sillä nauhahiomakone on ylivertainen työkalu isojen pöytälevyjen ja pienten lattioiden kunnostamiseen. Malleilla, joiden voimakkuutta voi säädellä, on helppo hioa myös karkeita lankkuja.

Nauhahiomakoneen pitää olla tarpeeksi voimakas, mutta se ei saa kaivautua puuhun holtittomasti.

Testissä kävi ilmi, että joidenkin mallien ohjaaminen on hyvin vaikeaa. Sekin tuli selväksi, että voiman säätely on vähintään yhtä tärkeää kuin se, että voimaa on riittävästi.

TESTASIMME NÄMÄ 8 NAUHAHIOMAKONETTA:

  • BOSCH PBS 75 AE
  • METABO BAE 75
  • DEWALT DWP352VS
  • BLACK+DECKER KA86
  • COTECH BELT SANDER 810
  • WORX WX661.1
  • MAKITA 9404J
  • SKIL 1220 MA
Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Nauhahiomakoneen paino on sovitettu karkeaan hiontatyöhön. Se, että konetta voi hienorakeisemman hiomapaperin kanssa käyttää myös hienohiontaan, on lisäetu. Useimmat nikkarit haluavat kuitenkin tarttua taso- tai epäkeskohiomakoneeseen, kun työ vaatii hienompaa hiontajälkeä.

Tämä on ymmärrettävää, sillä näillä koneilla on niin ikään vahvuutensa. Nauhahiomakone eroaa perusteellisesti kevyemmistä sukulaisistaan. Siinä missä taso- ja epäkeskohiomakoneet työskentelevät pyörivin ja värähtelevin hiontaliikkein, nauhahiomakone toimii lineaarisesti, siis yhteen suuntaan.

Tämä ominaisuus sopii erityisen hyvin puutöihin, kulkevathan puun kuidutkin yhteen suuntaan. Kapean reunuksen hiominen on niin ikään nauhahiomakoneen ominta aluetta. Kone seuraa kapeaa reunaa pitkin huomattavasti vakaammin kuin pyörivälle hiontaliikkeelle perustuvat hiomakonetyypit.

Jos nauhahiomakone on uusi tuttavuus, sen käyttöä kannattaa harjoitella ensi alkuun johonkin jätepuuhun. Jos kone ei koko ajan ole liikkeessä työskentelypinnalla, se jyrsii yllättävän syvälle jopa koviin puupintoihin. Koneesta tulee kuitenkin todella uskollinen ystävä, kun sen oppii harjoittelun myötä tuntemaan. Mutta millainen kone kannattaisi valita? Laitoimme kahdeksan nauhahiomakonetta alansa töihin ja testasimme niitä, jotta voisit lopulta helpommin löytää niistä oman luotettavan ystäväsi.

Lataa koko testi nyt

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Nauhahiomakone: 8 tehokasta nauhahiomakonetta
Nauhahiomakone: 8 tehokasta nauhahiomakonetta
Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin