1. LAIKAN VAIHTO. Joissakin malleissa laikat kiinnitetään erikoisavaimella. Käsin vaihdettavat laikat ovat huomattavasti kätevämpiä.

2. LAIKANSUOJA. Suojan pitää kääntyä helposti eri asentoihin. Pölyn ja kipinöiden pitää lentää aina koneen käyttäjästä pois päin.

3. TUKIKAHVA. Kahvasta pitää saada hyvä ote. Sen pitää kääntyä koneen molemmille puolille sekä mielellään myös koneen päälle.

4. KÄYNNISTYSNAPPI. Napin pitää olla paikassa, jossa sitä on helppo pitää pohjassa hiomisen ajan.

5. AKKU. Akulla toimivassa kulmahiomakoneessa pitää olla lataustilan merkkivalo. Hiomisen aikana on hyvä tietää, kuinka paljon virtaa akussa on jäljellä.

3 TAVALLISTA KULMAHIOMAKONEELLA TEHTÄVÄÄ TYÖTÄ
KIVIEN JA LAATTOJEN LEIKKAAMINEN Kulmahiomakone on loistava työkalu laattojen ja klinkkereiden leikkaamiseen.
METALLIN LEIKKAAMINEN Metalliputket katkeavat hetkessä teräkselle tarkoitetulla erikoisterällä.
BETONIN HIOMINEN Timanttikuppilaikka hioo betonilattian sileäksi todella tehokkaasti.
3 ERILAISTA HIOMAKONETTA
TAVALLINEN HIOMAKONE 125-millinen tai 150-millinen kulmahiomakone riittää hienosti lähes kaikkiin tee se itse -töihin. Sekä verkkovirralla toimivia että hieman kalliimpia akkumalleja.
ISO HIOMAKONE Paljon voimaa vaativiin ja syviin leikkauksiin tarvitaan 230-millinen rälläkkä. Niitä voi vuokrata konevuokraamoista.
PAINEILMAKULMAHIOMAKONE Paineilmalla toimiva kulmahiomakone on todella voimakas, mutta ei paina juuri mitään. Koneita on sekä 115 millin että 150 millin laikoille tarkoitettuja malleja.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi - Kulmahiomakoneet

KULMAHIOMAKONEEN FIKSUT TOIMINNOT
Vähemmän tärinää. Kulmahiomakone on voimakas työkalu, joten tärinänvaimennus on hyvä lisäominaisuus. Esimerkiksi AEG:n 18-125X -mallissa on kumivaimentimet, jotka imevät tärinän itseensä.
Kaksiosainen kahva. Kahvasta on helppo pitää kiinni, ja kahvan etureuna suojaa kättä kolhuilta. Kaksiosainen kahva on esimerkiksi Dewaltin DCG412 -mallissa.
Helppo laikanvaihto. Joissakin malleissa laikkojen vaihtamiseen tarvitaan työkaluja. Suosittelemme mallia, jossa laikan voi vaihtaa helposti karalukituksella ilman avaimia.
Akku. Akkurälläkässä pitää olla selkeä lataustilan merkkivalo, joka kertoo, kuinka paljon akussa on virtaa jäljellä.
3 HINTATASOA
Metabo W 18 LTX 125 KALLIS Erittäin kestävä ja vahva akkurälläkkä. Akku: 18V-4,0Ah Laturi: 2,5 A Laikan halkaisija: 125 mm Kierroksia/min: 8.000 Latausaika: 1 tunti ja 50 min. Paino akun kanssa 2,4 kg Hinta: Yli 300 euroa.
Makita 9558HN VÄLIMALLI Verkkovirralla toimiva puoliammattilaismalli. Kevyt, pieni ja helppokäyttöinen. Teho: 840 wattia Laikan halkaisija: 125 mm Kierroksia/min: 11.000 Johdon pituus: 2,4 metriä Paino: 2,1 kg Hinta: Noin 100 euroa.
Einhell RT-AG 125 HALPA Järeä ja tehokas, verkkovirralla toimiva malli. Pitemmän päälle raskas, mutta sopuhintainen. Teho: 1010 wattia Laikan halkaisija: 125 mm Kierroksia/min: 11.000 Johdon pituus: 3 metriä Paino: 2,3 kg Hinta: Noin 50 euroa.