Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kulmahiomakone

Kulmahiomakoneella voi tehdä muutakin kuin leikata rautaa ja terästä. Lue kulmahiomakoneen käyttövinkit ja katso, mihin kaikkeen rälläkkää voi käyttää. Lue myös uusin kulmahiomakonetesti.

Kulmahiomakone – ystävä hädässä

Kulmahiomakonetta ei käytetä kovin usein, mutta se on ainoa työkalu, jolla voi tehdä tiettyjä töitä:

 • Raudan katkaiseminen
 • Betonilaatan halkaiseminen
 • Laatan reunan hiominen
 • Särkyneen ruuvin katkaiseminen
 • Metallin tai betonin hiominen

Kulmahiomakone on väkivahva työkalu, joka hioo oikeilla laikoilla lähes kaikkia materiaaleja.

Akkukulmahiomakoneeti

Akkukulmahiomakoneet ovat tulossa markkinoille kovaa vauhtia. Koneet maksavat ilman akkua alle 150 euroa, ja niissä on tarpeeksi voimaa lähes kaikkiin kulmahiomakoneella tehtäviin töihin. Akkukoneet ovat kuitenkin kalliimpia kuin verkkovirralla toimivat mallit, sillä hyvä sähkörälläkkä maksaa alle puolet halvimman akkukoneen hinnasta.

Iso vai minikulmahiomakone

Useimmissa kulmahiomakoneissa on 125 millin laikka, mutta markkinoilla on myös 230 millin laikalla toimivia koneita. Isot koneet sopivat erityisesti isojen betonilaattojen katkaisemiseen ja töihin, joissa pitää katkaista paksuja esineitä. Isoa konetta tarvitaan vain harvoin, joten sellaisen ostamista kannattaa harkita vasta tarpeen mukaan.

Minikulmahiomakoneet sen sijaan ovat vähintään yhtä monikäyttöisiä kuin peruskoneet. Minirälläkät toimivat 12 voltin akulla, ja 76 millin kokoinen laikka mahtuu lähes mahdottomiin paikkoihin. Minirälläkkä ei kuitenkaan sovi paksujen esineiden katkaisemiseen.i

Kulmahiomakonetesti

Olemme luonnollisesti testanneet kulmahiomakoneita, joten voit lukea, mikä on paras kulmahiomakone sinun tarpeisiisi. Löydät täältä uusimman kulmahiomakonetestimme: Kulmahiomakone testi

Kulmahiomakoneen tarvikkeet

Kulmahiomakone sopii yllättävän moniin töihin. Kulmahiomakoneeseen on myös paljon erilaisia tarvikkeita aina teräsharjoista betoninhiomakiviin ja saumajyrsimiin. Voit etsiä tarvikkeita rautakaupasta ja internetistä. Oikeilla tarvikkeilla saat kulmahiomakoneestasi irti entistä enemmän. Kulmahiomakone on yksi ainoista koneista, joilla voi hioa betonilattian tai betonipöytälevyn.

Täältä voit lukea lisää siitä, miten hiot betonia kulmahiomakoneella.

Muista suojavarusteet, kun käytät kulmahiomakonetta

Kulmahiomakone on kätevä, mutta sitä pitää käyttää varovasti. Kulmahiomakone aiheuttaa paljon vammoja, ja nopeasti pyörivä laikka voi tehdä pahaa jälkeä. Laikka voi katkaista sormen tai potkaista itsensä voimalla sahaajan syliin.

Pidä kulmahiomakoneesta lujasti kiinni, käännä laikansuojus oikeaan suuntaan ja käytä suojahanskoja, kuulosuojaimia sekä suojalaseja.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
  • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
  • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
  • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin