Kulmahiomakoneella voi myös muokata puuta

Kulmahiomakone yhdistetään usein kiven tai metallin leikkaamiseen, mutta se pystyy paljon muuhunkin. Oikeilla lisävarusteilla voit hyödyntää koneen tehoa puun hiomiseen ja muokkaamiseen. Esittelemme kolme erilaista lisävarustetta, jotka tarjoavat aivan uusia mahdollisuuksia puumateriaalin työstämiseen.

O ikea työkalu tekee vaikkapa kulhon tai veistoksen muotoilusta helppoa. Koneen suuri nopeus yhdessä jyrsinlaikan tai pallojyrsimen kanssa tekee sinusta oikean puutaiteilijan ennätysajassa.

Voit myös kokeilla kätevää hiontalaitetta, joka pystyy tasoittamaan pienimmätkin epätasaisuudet.

Kulmahiomakoneen lisävarusteista on tarjolla runsaasti kopioita ja edullisia versioita – älä osta niitä! Pahimmassa tapauksessa lisävarusteet rikkoutuvat työskenneltäessä yli 10 000 kierroksella minuutissa. Eli kaikki voi tietenkin mennä pieleen. Pahimmassa tapauksessa työkalu ei kestä pitkään, mikä on rahanhukkaa.

Vaikka käyttäisitkin laadukkaita tarvikkeita, suojalasien ja kuulosuojaimien käyttö on edelleen tärkeää, sillä kulmahiomakoneesta tulee paljon lastuja ja melua.

Pallojyrsin

Pallojyrsimen pyöreä pää muotoilee helposti ja nopeasti kaikenlaista puuta. Jyrsimen muotoilu varmistaa täydellisen tasapainon ja tekee siitä helppokäyttöisen. Se tarkoittaa, että voit tehdä esimerkiksi kulhoja ja veistoksia vapaalla kädellä.

Jyrsinpää pureutuu useimpiin materiaaleihin ja saa aikaan myös hyvännäköisen ja sileän tuloksen. Se voidaan kiinnittää mihin tahansa kulmahiomakoneeseen, jossa on M14-kierre.

Kätevä:
Pallojyrsimellä on helppo jyrsiä ja muotoilla puuta. Ilman tätä työkalua tehtävä olisi paljon vaikeampi ja aikaa vievämpi.

Hyvä valinta:
Sopii erityisen hyvin kulhojen, kuppien, lusikoiden ja muiden luovien puutöiden työstämiseen.

Hinta
Arbortech Ball Gouge, hinta noin 135 euroa

Jyrsinlaikka

Jyrsinlaikka sopii erinomaisesti muotojen luomiseen ja suurien pintojen jyrsimiseen, mutta se on kätevä myös sahauspinnan viimeistelyyn tai kulman pyöristämiseen.

Se on tehokas ja helposti hallittava. Jyrsinlaikka kestää 12 000 kierrosta minuutissa, ja se voidaan kiinnittää M14-kierteellä varustettuihin kulmahiomakoneisiin.

Kätevä:
Jyrsinlaikka on hyvin monipuolinen vaihtoehto sähköhöylälle. Sitä voidaan käyttää vapaammin, joten käyttökohteitakin on enemmän käyttökohteita puun erilaisiin kaarteisiin.

Hyvä valinta:
Suurten pintojen jyrsimiseen ja kaarnan irrottamiseen puutöissä. Sitä voidaan käyttää myös rakennustöissä, jos leikattavaa pintaa pitää viimeistellä.

Hinta:
Arbortech Turboplane, hinta noin 160 euroa

Hiomalautanen

Sisäkulman pyöristäminen voi olla vaikeaa tavallisella kulmikkaalla hiomatyökalulla, mutta hiomalautanen ulottuu kaikkiin kulmiin ja nurkkiin.

Hiomapaperin pehmeää asennustyynyä voi painaa ja kiertää, mikä tekee hionnasta aina tasaista. Hiomalautanen voidaan kiinnittää M14-kierteellä varustettuihin kulmahiomakoneisiin.

Kätevä:
Joustavan hiomapään ja pitkän varren avulla saat hiottua vaikeapääsyisiäkin pintoja.

Hyvä valinta:
Jos olet tehnyt pallojyrsimellä kulhon tai vastaavan, hiomalautasella on helppo hioa pinta ja tehdä siitä täysin sileä.

Hinta
Arbortech Contour Sander, hinta noin 95 euroa

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Kulmahiomakone