Helppo ja tehokas varsihiomakone

Varsihiomakone on erinomainen työkalu kattojen, seinien ja muiden isojen pintojen hiomiseen. Voit lukea lisää tehokkaasta varsihiomakoneesta täältä.

Varsihiomakone: Mikä on varsihiomakone?

Varsihiomakoneella on helpompi hioa kuin käsin.

Mikä on varsihiomakone?

Varsihiomakone on iso hiomakone, joka sopii isojen pintojen hiomiseen. Varsihiomakoneessa on samanlainen pyörivä hiomapohja kuin epäkeskohiomakoneessa. Varsihiomakoneen pohjan halkaisija on yleensä 22 senttiä, kun useimpien epäkeskohiomakoneiden pohjan koko on 12,5 senttiä.

Varsihiomakone: Mikä on varsihiomakone?

Varsihiomakone on iso hiomakone, jonka pituus ja pohjan koko sopivat isojen pintojen hiomiseen.

Varsihiomakoneen pohja on pitkän varren päässä. Varren pituutta voi säätää. Pitkän varren ja ison pohjan ansiosta varsihiomakone on tehokas työkalu isojen seinä- ja kattopintojen hiomiseen. Kipsilevyseinät on helpompi hioa varsihiomakoneella kuin käsin.

Varsihiomakone vuokraus

Varsihiomakonetta tarvitaan vain harvoin. Sille on käyttöä lähinnä isoissa remonteissa tai uuden asunnon rakentamisessa.

Varsihiomakoneen voi vuokrata konevuokraamosta viikonlopuksi noin 50 eurolla. Varsihiomakoneiden hinnat alkavat noin sadasta eurosta, joten harkitse ostamista, jos tarvitset konetta usein.

Varsihiomakone ja pölynimuri

Varsihiomakoneen käyttämisestä syntyy paljon pölyä. Pölyn määrää voi kuitenkin vähentää liittämällä varsihiomakoneeseen pölynimurin.

Muista käyttää työmaaimuria, sillä tavallinen pölynimuri menee nopeasti tukkoon kipsipölystä.

Varsihiomakone ja pölynimuri

Varsihiomakoneen käyttämisestä tulee paljon pölyä. Koneeseen kannattaa liittää pölynimuri.

Varsihiomakoneen hiomapaperi

Varsihiomakoneeseen on saatavilla erilaisia hiomapapereita, joiden karkeus vaihtelee. Tavallisimmat jyväkoot ovat 40, 60, 80, 120 ja 180. Mitä pienempi numero, sitä karkeampi hiomapaperi.

Varsihiomakoneeseen kannattaa hankkia sekä karkeita että pienijyväisiä hiomapapereita. Ensimmäinen hionta kannattaa tehdä karkealla paperilla, mutta viimeistelyyn kannattaa käyttää pienijyväisempää hiomapaperia.

Varsihiomakone: Varsihiomakoneen hiomapaperi

Varsihiomakoneeseen kannattaa hankkia monen eri jyväkoon hiomapapereita.

    Lisää samasta aiheesta Hiomakone