Edullinen ja kallis timanttilaikka ovat yhtä hyviä

Vertasimme alle kymmenen euron arvoista timanttilaikkaa viisi kertaa kalliimpaan – ja yllättäen ne leikkasivat laattoja aivan yhtä siististi.

Edullinen ja kallis timanttilaikka ovat yhtä hyviä

Edullinen ja kallis timanttilaikka näyttää kovin erilaisilta, mutta niiden leikkausjälki on lähes identtinen.

Niinpä on samantekevää, valitsetko kulmahiomakoneeseen laattojen leikkaamiseen halvan vai kalliin timanttilaikan – ainakin, jos katkaisukohdan jälki on ratkaiseva asia.

Aivan läheltä leikkausta tarkasteltaessa molempien laikkojen jäljiltä on havaittavissa pieniä kauneusvirheitä. Toinen ei kuitenkaan ole toista parempi. Kaikki virheet ovat myös niin pieniä, että ne eivät näy, kun laatat on asennettu ja saumattu.

Testasimme neljän yleisen ja suositun laattatyypin leikkaamiseen edullista ja kallista timanttilaikkaa, jotka ostimme yhdessä laattojen kanssa erikoisliikkeestä.

Edullinen laikkaa leikkaa hieman hitaammin. Se pitää hieman enemmän ääntä, ja kone tärisee hiukan voimakkaammin laattaa leikatessaan. Valitse siis kalliimpi laikka, jos haluat tehdä paljon leikkauksia ja työskennellä timanttilaikalla pitkään. Leikkuujäljen laatu ei kuitenkaan ole ratkaiseva tekijä.

Napsauta alla olevia kuvia ja katso, näetkö eron.

Lasitettu keraaminen seinälaatta, 4 mm.

Keraaminen seinä- ja lattialaatta, 11 mm.

Posliinilaatta seiniin ja lattioihin, 7 mm.

Posliinilaatta seiniin ja lattioihin, 9 mm.

    Muut lukevat juuri nyt …