Nerokas ilmalämpöpumppu: Ilmalämpöpumppu on tehokas, halpa ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto.

Ilmalämpöpumppu on tehokas, halpa ja ympäristöystävällinen tapa talon lämmittämiseen. Se ei ole pelkkä kehittynyt lämpöpuhallin, sillä ilmalämpöpumppu puhdistaa talon sisäilman monta kertaa vuorokaudessa ja pitää huonelämpötilan sopivana. Lisäksi laite poistaa ilmasta siitepölyä ja viilentää huoneita helteellä.

Ilmalämpöpumpun sisäyksiköitä voi olla yksi tai useampia. Jos sisäyksiköitä on monta, ne asennetaan eri puolille taloa. Ilmalämpöpumppujen myyjät ja asentajat osaavat arvioida, tarvitaanko taloon yksi vai useampia ulkoyksiköitä. Se riippuu paitsi talon koosta, myös muista olosuhteista.

LUE LISÄÄ: Lämpöpumpun suoja: Näin teet sen itse

Ohjaus myös verkon kautta

Ilmalämpöpumppuja voi etäohjata perinteisellä kaukosäätimellä tai älypuhelimella. Lämpöpumppua voi käyttää vaikka maailman toiselta puolelta talon kotiverkon ja internetyhteyden avulla. Kehittyneimmät mallit toimivat täysin automaattisesti säätilan mukaan.

Hinta ja laatu kulkevat yhdessä

Halvat ilmalämpöpumput eivät ole välttämättä kovin hyviä, ja monet mallit on tarkoitettu lämpimiin maihin. Kaikki ilmalämpöpumput toimivat hyvin kuivassa ja lämpimässä ilmastossa, mutta kylmissä ja kosteissa oloissa tarvitaan laitteisto, joka on suunniteltu ankaraan ilmastoon.

Pakkaseen tarkoitetetut pumput ovat muita kalliimpia. Emme halua puoltaa tiettyä merkkiä, mutta suosittelemme etsimään tietoa internetistä ja lukemaan käyttäjien ja asiantuntijoiden suosituksia. Hyvä ilmalämpöpumppu maksaa asennuksineen noin 2500 euroa.

Lue lisää lämpöpumpuista

Näissä tee se itse -ohjeissa tutustutaan ilmalämpöpumppuun ja sen toimintoihin. Voit lukea muun muassa, miten kylmyys muuttuu lämmöksi, miten lämpöpumppu kierrättää ilmaa ja vähentää kosteutta.