Tuulensuojapahvi parantaa eristystehokuutta 10 %

Tuulensuojapahvi parantaa eristystehokuutta 10 %

Mitä tuulensuojapahvi on?

Tuulensuojapahvi suojaa eristeitä tuulelta. Pahvi ei eristä, mutta pitää tuulen poissa eristeistä. Seisova ilma on kaikkein paras lämmöneriste, ja tuulensuojapahvi auttaa pitämään ilman paikallaan.

Miksi tuulensuojapahvi?

Tuulensuojapahvi ja lämmöneristeet eristävät lämpöä hyvin. Tuulensuojapahvi laskee talon lämmityskuluja. Tuulensuojapahvi myös suojaa eristeitä ja pidentää niiden käyttöikää.

Tuulensuojapahvin asennus

Asenna tuulensuojapahvi valmistajan antamien ohjeiden mukaan. Ulkoseinän ja tuulensuojapahvin väliin pitää jättää kunnon tuuletusrako, jotta seinän läpi siirtyvä kosteus pääsee tuulettumaan eikä aiheuta kosteusongelmia.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tarkista infrapunalämpömittarilla, mistä lämpö karkaa

Juuri nyt saat infrapunalämpömittarin ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä vain 9,90 eurolla. Säästät 75,80 euroa.

Kyllä, kiitos: Kertokaa lisää infrapunalämpömittarista ja tarjouksesta

Erilaisia tuulensuojapahveja

Markkinoilla on erilaisia tuulensuojapahveja ja -levyjä. Valitse sopiva pahvi tai levy rakennuksen käyttötarkoituksen mukaan.

Voit lukea tästä jutusta tuulensuojapahvin asentamisen perusteista.

TEE NÄIN:
1. Vinoseinustat: Tuulensuoja kiinnitetään nauloilla tai hakasilla 10 cm:n limityksin. Pystyseinissä tuulensuojat pidetään paikoillaan laudoilla tai rimoilla. Lapereunaan asennetaan tuulilauta.
2. Katot: Tuulensuoja sennetaan uloimmaksi vesikatetta vasten, mutta varmista aina, että tuulensuojan/eristeen ja katteen väliin jää vähintään 50 mm:n tuuletusrako.
3. Ristikkorakenteiset katot: Tuulensuoja asennetaan ylimmän eristekerroksen päälle ja kiinnitetään lapereunassa tuulilautaa vasten. Laudalla varmistetaan, että tuuli ei pääse eristeiden alle.
4. Yläpohjien kulkusillat: Tuulensuoja asennetaan ylimmän eristekerroksen päälle ja sen kulkusillan osan alle, jota pitkin on tarkoitus kulkea.
5. Ryömintätilan vastainen lattia: Tuulensuoja kiinnitetään alimman eristekerroksen alle. Usein se voidaan tehdä vain lattiaa uusittaessa. Tuulensuoja ei saa peittää ryömintätilan tuuletusaukkoja.
6. Ulkoseinät: Tuulensuoja kiinnitetään uloimman eristekerroksen päälle. Tuulensuojan päälle kiinnitetään rimat (vähintään 25 mm), ja ulkoverhouslaudat tai -levyt kiinnitetään niihin.