Tuulensuojapahvi parantaa eristystehokuutta 10 %

Tuulensuojapahvi parantaa eristystehokuutta 10 %

Mitä tuulensuojapahvi on?

Tuulensuojapahvi suojaa eristeitä tuulelta. Pahvi ei eristä, mutta pitää tuulen poissa eristeistä. Seisova ilma on kaikkein paras lämmöneriste, ja tuulensuojapahvi auttaa pitämään ilman paikallaan.

Miksi tuulensuojapahvi?

Tuulensuojapahvi ja lämmöneristeet eristävät lämpöä hyvin. Tuulensuojapahvi laskee talon lämmityskuluja. Tuulensuojapahvi myös suojaa eristeitä ja pidentää niiden käyttöikää.

Tuulensuojapahvin asennus

Asenna tuulensuojapahvi valmistajan antamien ohjeiden mukaan. Ulkoseinän ja tuulensuojapahvin väliin pitää jättää kunnon tuuletusrako, jotta seinän läpi siirtyvä kosteus pääsee tuulettumaan eikä aiheuta kosteusongelmia.

Erilaisia tuulensuojapahveja

Markkinoilla on erilaisia tuulensuojapahveja ja -levyjä. Valitse sopiva pahvi tai levy rakennuksen käyttötarkoituksen mukaan.

Voit lukea tästä jutusta tuulensuojapahvin asentamisen perusteista.

TEE NÄIN:
1. Vinoseinustat: Tuulensuoja kiinnitetään nauloilla tai hakasilla 10 cm:n limityksin. Pystyseinissä tuulensuojat pidetään paikoillaan laudoilla tai rimoilla. Lapereunaan asennetaan tuulilauta.
2. Katot: Tuulensuoja sennetaan uloimmaksi vesikatetta vasten, mutta varmista aina, että tuulensuojan/eristeen ja katteen väliin jää vähintään 50 mm:n tuuletusrako.
3. Ristikkorakenteiset katot: Tuulensuoja asennetaan ylimmän eristekerroksen päälle ja kiinnitetään lapereunassa tuulilautaa vasten. Laudalla varmistetaan, että tuuli ei pääse eristeiden alle.
4. Yläpohjien kulkusillat: Tuulensuoja asennetaan ylimmän eristekerroksen päälle ja sen kulkusillan osan alle, jota pitkin on tarkoitus kulkea.
5. Ryömintätilan vastainen lattia: Tuulensuoja kiinnitetään alimman eristekerroksen alle. Usein se voidaan tehdä vain lattiaa uusittaessa. Tuulensuoja ei saa peittää ryömintätilan tuuletusaukkoja.
6. Ulkoseinät: Tuulensuoja kiinnitetään uloimman eristekerroksen päälle. Tuulensuojan päälle kiinnitetään rimat (vähintään 25 mm), ja ulkoverhouslaudat tai -levyt kiinnitetään niihin.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tarkista eristeesi hyvän sään aikana!

Oletko varma, että talosi on kunnolla eristetty? Vuotava talo voi aiheuttaa ison lämmityslaskun lisäksi suurta vahinkoa.

Huonosti eristetty talo voi aiheuttaa suuria kosteus- ja homeongelmia. Huonosti tehdystä lisäeristyksestä on valitettavasti paljon karmivia esimerkkejä. Lisäeristys voi aiheuttaa kosteusvahinkoja, joiden korjaaminen tulee kalliiksi. Pahimmassa tapauksessa rakenteissa alkaa kasvaa mikrobeja, jotka ovat haitaksi sinun ja perheesi terveydelle.

Tarkista eristeet tarkastuskameralla

Eristeet ovat yleensä hankalasti tutkittavissa paikoissa kuten katossa, seinissä tai lattiassa. Sen vuoksi suosittelemme, että tarkistat eristeiden kunnon tarkastuskameralla. Näet paljaalla silmällä, onko eristeissä kosteutta tai sienikasvustoa. Voit tarkistaa myös, että eristeet on asennettu oikein ja niiden päällä on tuulelta suojaava levy, pahvi tai eriste.

Saat juuri nyt tarkastuskameran ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä.

Kyllä, kiitos: Näyttäkää minulle uusi Tech-Pro-tarkastuskamera!

VIDEO: Tästä näet, miten tarkastuskameraa käytetään: