Sisäeristys lisäseinällä

Video: Kylmän ulkoseinän voi eristää niin sanotulla lisäseinällä eli rivinteerauksella. Ammattilainen näyttää, miten voit rakentaa lisäseinän itse.

Lisäeristäminen

Lattiakisko tulee seinän suuntaisesti. Puupalikoiden avulla se asetetaan 2 senttimetrin päähän seinästä. Näin varmistetaan, että jos ulkoseinään pääsee kosteutta, sen ja eristävän seinän välissä on hieman ilmaa, jolloin kosteus kuivuu eikä pääse eristävään seinään.

Sitten tehdään merkinnät pystysuoria teräsrankoja varten, jotka tulevat 45 senttimetrin välein kuten tavallisessa väliseinässä. Rasti tarkoittaa, että ranka tulee keskelle.

Tässä esimerkissä asetetaan kolme pystysuoraa teräsrankaa, jotka kiinnitetään kiinnityspihdeillä. Jotta eristysseinän ja ulkoseinän väliseksi etäisyydeksi tulee koko matkalta 2 senttimetriä, pystysuoriin rankoihin nähden poikittain sijoitetaan puulistoja noin metrin välein.

Ennen kuin rangat ruuvataan kiinni, tarkistetaan vesivaa’alla, että ne ovat suorassa. Kun rangat ovat suorassa, niiden kohdalle merkitään viiva ja rasti, joka osoittaa, mille puolelle ne tulevat.

Näin kaikki rangat voi asettaa kohdalleen ennen kiinnittämistä. Jokaiseen väliin tulee rankojen väliin sopiva pala mineraalivillaa. On huolehdittava siitä, että eristeet menevät kiskon pohjaan asti, ettei siihen jää rakoa, josta kylmä pääsee sisään. Mineraalivillaa pannaan kaikkien rankojen väliin.

On syytä muistaa, että eriste tulee kunnolla paikalleen vain siltä puolelta, jossa profiilissa on rako. Kun eristeet ovat kunnolla paikallaan, voidaan asentaa ensimmäinen kipsilevykerros.

LUE LISÄÄ: Sileä ja lämmin seinä yhdellä levyllä

Höyrynsulku

Se kiinnitetään rankoihin sekä ylhäältä että alhaalta yhdellä ruuvilla. Ennen toisen kipsilevykerroksen asentamista tehdään höyrynsulku. Siihen käytetään 0,2-millistä muovikelmua. Kosteussulku on tehtävä huolellisesti niin, että se tulee tiukasti kipsilevyä vasten.

Muovi kiinnitetään nitojalla ylä- ja alareunasta sekä sivuilta. Reunoilta ylimenevä muovi jätetään paikalleen, kunnes seinä on valmis.Seuraavaksi asennetaan toinen kipsilevykerros.

Tässä käytetään yli jäänyttä palaa, joten ruuvien paikka merkitään tähän, ja levy kiinnitetään 20 senttimetrin välein tulevilla ruuveilla. Seinärakennelma on valmis, ja seinä saumataan koko matkalta. Sen jälkeen poistetaan ylimääräinen muovikelmu.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Seinien eristys