Lattiakisko tulee seinän suuntaisesti. Puupalikoiden avulla se asetetaan 2 senttimetrin päähän seinästä. Näin varmistetaan, että jos ulkoseinään pääsee kosteutta, sen ja eristävän seinän välissä on hieman ilmaa, jolloin kosteus kuivuu eikä pääse eristävään seinään.

Sitten tehdään merkinnät pystysuoria teräsrankoja varten, jotka tulevat 45 senttimetrin välein kuten tavallisessa väliseinässä. Rasti tarkoittaa, että ranka tulee keskelle.

Tässä esimerkissä asetetaan kolme pystysuoraa teräsrankaa, jotka kiinnitetään kiinnityspihdeillä. Jotta eristysseinän ja ulkoseinän väliseksi etäisyydeksi tulee koko matkalta 2 senttimetriä, pystysuoriin rankoihin nähden poikittain sijoitetaan puulistoja noin metrin välein.

Ennen kuin rangat ruuvataan kiinni, tarkistetaan vesivaa’alla, että ne ovat suorassa. Kun rangat ovat suorassa, niiden kohdalle merkitään viiva ja rasti, joka osoittaa, mille puolelle ne tulevat.

Näin kaikki rangat voi asettaa kohdalleen ennen kiinnittämistä. Jokaiseen väliin tulee rankojen väliin sopiva pala mineraalivillaa. On huolehdittava siitä, että eristeet menevät kiskon pohjaan asti, ettei siihen jää rakoa, josta kylmä pääsee sisään.Mineraalivillaa pannaan kaikkien rankojen väliin.

On syytä muistaa, että eriste tulee kunnolla paikalleen vain siltä puolelta, jossa profiilissa on rako. Kun eristeet ovat kunnolla paikallaan, voidaan asentaa ensimmäinen kipsilevykerros.

Se kiinnitetään rankoihin sekä ylhäältä että alhaalta yhdellä ruuvilla. Ennen toisen kipsilevykerroksen asentamista tehdään höyrynsulku. Siihen käytetään 0,2-millistä muovikelmua. Kosteussulku on tehtävä huolellisesti niin, että se tulee tiukasti kipsilevyä vasten.

Muovi kiinnitetään nitojalla ylä- ja alareunasta sekä sivuilta. Reunoilta ylimenevä muovi jätetään paikalleen, kunnes seinä on valmis.Seuraavaksi asennetaan toinen kipsilevykerros.

Tässä käytetään yli jäänyttä palaa, joten ruuvien paikka merkitään tähän, ja levy kiinnitetään 20 senttimetrin välein tulevilla ruuveilla. Seinärakennelma on valmis, ja seinä saumataan koko matkalta. Sen jälkeen poistetaan ylimääräinen muovikelmu.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tarkista eristeesi hyvän sään aikana!

Oletko varma, että talosi on kunnolla eristetty? Vuotava talo voi aiheuttaa ison lämmityslaskun lisäksi suurta vahinkoa.

Huonosti eristetty talo voi aiheuttaa suuria kosteus- ja homeongelmia. Huonosti tehdystä lisäeristyksestä on valitettavasti paljon karmivia esimerkkejä. Lisäeristys voi aiheuttaa kosteusvahinkoja, joiden korjaaminen tulee kalliiksi. Pahimmassa tapauksessa rakenteissa alkaa kasvaa mikrobeja, jotka ovat haitaksi sinun ja perheesi terveydelle.

Tarkista eristeet tarkastuskameralla
Eristeet ovat yleensä hankalasti tutkittavissa paikoissa kuten katossa, seinissä tai lattiassa. Sen vuoksi suosittelemme, että tarkistat eristeiden kunnon tarkastuskameralla. Näet paljaalla silmällä, onko eristeissä kosteutta tai sienikasvustoa. Voit tarkistaa myös, että eristeet on asennettu oikein ja niiden päällä on tuulelta suojaava levy, pahvi tai eriste.

Saat juuri nyt tarkastuskameran ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä.

Kyllä, kiitos: Näyttäkää minulle uusi Tech-Pro-tarkastuskamera!

VIDEO: Tästä näet, miten tarkastuskameraa käytetään: