Piharakennukset

Eristetty lisärakennus tai vierasmaja on kätevä tila esimerkiksi vieraiden majoittamiseen. Voit lukea rakennusohjeiden lisäksi paljon hyviä juttuja perustuksista, runkopuiden koosta, seinistä ja muista tarvittavista asioista.

  Kaikki jutut lisärakennuksista

  Piharakennus vai vierastalo?

  Piharakennus tarkoittaa talon tai mökin pihalle rakennettavaa mökkiä, jossa voi yöpyä. Rakennuksen varustelutaso voi vaihdella perustasoisesta viimeisen päälle kalustettuun taloon.

  Piharakennusta käytetään usein vieraiden majoittamiseen, joten siitä puhutaan myös vierasmajana. Piharakennus sopii vieraiden majoittamisen lisäksi erinomaisesti myös pihakalusteiden ja vastaavien tavaroiden säilyttämiseen. Eristetty piharakennus on mainio säilytystila, jossa voi majoittua myös talvella.

  Piharakennus tai vierasmaja on oikeastaan kätevä ratkaisu, jos taloa pitäisi laajentaa, mutta aika tai rahat eivät riitä isoon remonttiin.

  Piharakennukset ovat lähes poikkeuksetta puuta. Talon jatkeeksi rakennettu lisärakennus voi olla myös tiiltä.

  Piharakennuksen rakennuslupa

  Piharakennukselle tarvitaan rakennuslupa. Tontilla pitää olla riittävästi rakennusoikeutta, ja uuden rakennuksen pitää sopia muihinkin kaavamääräyksiin.

  Lue tästä, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen rakentamisen aloittamista: Tämä on hyvä tietää ennen piharakennuksen tekemistä

  Rakenna itse piharakennus

  Itse tehty piharakennus tulee selvästi halvemmaksi kuin valmiista osista koottava malli. Itse rakennettavan lisärakennuksen ulkonäön voi päättää pitkälti itse.

  Voit rakentaa lisärakennuksen helposti käytetystä tavarasta, jolloin se tulee vieläkin halvemmaksi. Saat lisää neliöitä melkein ilmaiseksi..

  Piharakennuksen rakentamisohjeissamme näytetään, miten saavutat huolellisesti harkittuilla rakenteilla erittäin laadukkaita lopputuloksia. Seuraa piirustuksiamme vaihe vaiheelta ja rakenna lisärakennus, josta voi olla ylpeä. Sivuillamme on useita erilaisia piharakennuksia, joista voit valita mieleisesi.

  LUE MYÖS: Piharakennus viistolla katolla

  Eristetty piharakennus

  Jos käytät piharakennusta vierastalona, rakenna eristetty piharakennus. Eristetty piharakennus toimii myös lämpimänä varastona, mistä voi olla talvisin paljon hyötyä esimerkiksi akkutyökalujen ja kasvien säilyttämisessä.

  Eristetty piharakennus ei homehdu tai lahoa yhtä helposti kuin eristämätön rakennus. Eristetty piharakennus on myös helpompi lämmittää kylminä kuukausina.

  LUE MYÖS: Eristetty vierasmaja 20.000 eurolla

  Tukeva perustus pitää piharakennuksen pystyssä

  Suosittelemme rakentamaan kantavan ja jäykistävän rakenteen tarkasti. Jos maa on pehmeää, piharakennus voi vajota, mutta tukeva pisteperustus takaa, että piharakennus pysyy pystyssä pitkään. Noudata ohjeiden piirustuksia ja ostoslistaa tarkasti. Näytämme muun muassa, miten valat tolpat maahan. Betonituet valetaan yksinkertaisesti kaatamalla noin viisi senttiä valmiiksi sekoitettua betonia valmiiksi kaivettuihin kuoppiin.

  Tee piharakennuksesta itsesi näköinen

  Itse rakennettu piharakennus on erittäin hyvä tee se itse -projekti. Sen rakentaminen sopii kokeneelle rakentajalle ja opettaa paljon aloittelevalle tee se itse -miehelle. Piharakennuksen rakentaminen on suhteellisen turvallista, kunhan perustus on kunnossa. Kun rakennat piharakennuksen itse, voit tehdä siitä helposti itsesi näköisen.