Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Piharakennukset

Eristetty lisärakennus tai vierasmaja on kätevä tila esimerkiksi vieraiden majoittamiseen. Voit lukea rakennusohjeiden lisäksi paljon hyviä juttuja perustuksista, runkopuiden koosta, seinistä ja muista tarvittavista asioista.

Ennen kuin aloitat

Piharakennus vai vierastalo?

Piharakennus tarkoittaa talon tai mökin pihalle rakennettavaa mökkiä, jossa voi yöpyä. Rakennuksen varustelutaso voi vaihdella perustasoisesta viimeisen päälle kalustettuun taloon.

Piharakennusta käytetään usein vieraiden majoittamiseen, joten siitä puhutaan myös vierasmajana. Piharakennus sopii vieraiden majoittamisen lisäksi erinomaisesti myös pihakalusteiden ja vastaavien tavaroiden säilyttämiseen. Eristetty piharakennus on mainio säilytystila, jossa voi majoittua myös talvella.

Piharakennus tai vierasmaja on oikeastaan kätevä ratkaisu, jos taloa pitäisi laajentaa, mutta aika tai rahat eivät riitä isoon remonttiin.

Piharakennukset ovat lähes poikkeuksetta puuta. Talon jatkeeksi rakennettu lisärakennus voi olla myös tiiltä.

Piharakennuksen rakennuslupa

Piharakennukselle tarvitaan rakennuslupa. Tontilla pitää olla riittävästi rakennusoikeutta, ja uuden rakennuksen pitää sopia muihinkin kaavamääräyksiin.

Rakenna itse piharakennus

Itse tehty piharakennus tulee selvästi halvemmaksi kuin valmiista osista koottava malli. Itse rakennettavan lisärakennuksen ulkonäön voi päättää pitkälti itse.

Voit rakentaa lisärakennuksen helposti käytetystä tavarasta, jolloin se tulee vieläkin halvemmaksi. Saat lisää neliöitä melkein ilmaiseksi..

Piharakennuksen rakentamisohjeissamme näytetään, miten saavutat huolellisesti harkittuilla rakenteilla erittäin laadukkaita lopputuloksia. Seuraa piirustuksiamme vaihe vaiheelta ja rakenna lisärakennus, josta voi olla ylpeä. Sivuillamme on useita erilaisia piharakennuksia, joista voit valita mieleisesi.

LUE MYÖS: Näin rakennat pihavaraston edullisista materiaaleista

Eristetty piharakennus

Jos käytät piharakennusta vierastalona, rakenna eristetty piharakennus. Eristetty piharakennus toimii myös lämpimänä varastona, mistä voi olla talvisin paljon hyötyä esimerkiksi akkutyökalujen ja kasvien säilyttämisessä.

Eristetty piharakennus ei homehdu tai lahoa yhtä helposti kuin eristämätön rakennus. Eristetty piharakennus on myös helpompi lämmittää kylminä kuukausina.

LUE MYÖS: Näin rakennat eristetyn varaston

Tukeva perustus pitää piharakennuksen pystyssä

Suosittelemme rakentamaan kantavan ja jäykistävän rakenteen tarkasti. Jos maa on pehmeää, piharakennus voi vajota, mutta tukeva pisteperustus takaa, että piharakennus pysyy pystyssä pitkään. Noudata ohjeiden piirustuksia ja ostoslistaa tarkasti. Näytämme muun muassa, miten valat tolpat maahan. Betonituet valetaan yksinkertaisesti kaatamalla noin viisi senttiä valmiiksi sekoitettua betonia valmiiksi kaivettuihin kuoppiin.

Tee piharakennuksesta itsesi näköinen

Itse rakennettu piharakennus on erittäin hyvä tee se itse -projekti. Sen rakentaminen sopii kokeneelle rakentajalle ja opettaa paljon aloittelevalle tee se itse -miehelle. Piharakennuksen rakentaminen on suhteellisen turvallista, kunhan perustus on kunnossa. Kun rakennat piharakennuksen itse, voit tehdä siitä helposti itsesi näköisen.

LUE LISÄÄ: Rakenna itse hieno huvimaja

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin