Lintulaudat ja linnunpöntöt

Lintulauta tuo pihalle eloa ja tarjoaa linnuille ravintoa. Annamme ohjeita ja ideoita lintulaudan rakentamiseen.

  Lintulauta tuo eloa pihalle

  Harva asia piristää pihaa niin paljon kuin linnut. Aluksi linnut pitää kuitenkin houkutella omalle pihalle. Se onnistuu lintulaudan avulla. Linnut tulevat ruuan perässä. Itse tehty lintulauta on pikkujuttu jokaiselle tee se itse -rakentajalle.

  Ideoita kotitekoisen lintulaudan tekemiseen

  Löydät sivuiltamme paljon hyviä ideoita itse rakennettavista lintulaudoista. Kuvista näkyy, että Tee Itsen lukijat ovat innokkaita lintulautojen rakentajia.

  Yksinkertainen lintulauta sinkkilevystä ja tolpasta

  Hyvä lintulauta on helppo rakentaa. Siihen tarvitaan vain tolppa, tolppakenkä ja muutama palanen sinkkilevyä. Voit rakentaa siistin lintulaudan yhdessä iltapäivässä.

  Mieti lintulaudan paikka huolellisesti

  Lintulaudasta tulee parveilun keskipiste mutta mahdollisesti myös seisova pöytä naapuruston kissoille. Sijoita lintulauta pensaiden lähelle, jotta linnut pääsevät piiloon vaaran uhatessa. Samalla paikan pitäisi olla mahdollisimman avoin, jotta kissat eivät pääse hiipimään lintulaudan viereen huomaamatta.

  Rajattomasti mahdollisuuksia

  Lukijoiden lähettämät kuvat vahvistavat, että vain mielikuvitus rajoittaa lintulaudan rakentamista. Mieti, mitä lintuja mitä pihallesi haluat. Mitä isompia lintuja haluat houkutella, sitä isompi reikä lintulautaan pitää tehdä. Talitintti ja mustarastas eivät ole yhtä isoja.