Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Rakenna lintulauta itse! Voit tehdä laudasta oman makusi mukaisen: joko yksinkertaisen ja huomaamattoman tai kaksikerroksisen talon harjakattoineen ja savupiippuineen päivineen.

Hyviä neuvoja lintulaudan rakentamiseen

Rakenna lintulauta tolpan päähän, jotta kissat eivät pääse laudalle helposti. Sijoita lintulauta pensaan tai pensasaidan viereen, jotta linnut pystyvät tarvittaessa piiloutumaan nopeasti. Huolehdi kuitenkin samalla, etteivät kissat pysty piiloutumaan helposti laudan viereen. Isot linnut, kuten varikset ja harakat pysyvät poissa laudalta, kun sen päälle viritetään isosilmäinen verkko.

Lintulaudan pitää olla helposti puhdistettava, jotta lintujen ulosteet eivät levitä sairauksia. Lintulaudassa pitää olla myös katto ja reunat, jotta siemenet pysyvät kuivina eivätkä putoa maahan.

Hyviä ruokintaneuvoja

Kun lintulauta on valmis, pitää päättää, millaisia siemeniä linnuille tarjoillaan. Mitä enemmän erilaisia siemeniä laudalla on, sitä enemmän lintulajeja lauta vetää puoleensa. Etenkin auringonkukansiemenet, hampunsiemenet, hirssinsiemenet, pähkinät ja talipallot ovat lintujen suosiossa. Vältä valmissekoituksia, jotka sisältävät paljon maissia, sillä linnut eivät pidä niistä.

Kun ruokkimisen kerran aloittaa, sitä pitää jatkaa. Linnut tottuvat pian siihen, että ruokaa on tarjolla.

Rakenna lintulauta

Tämä lintulauta on hyvin yksinkertainen. Se rakennetaan kolmeen osaan sahatusta tolpasta ja kahdesta sinkkilevystä, joka asennetaan osien väliin katoksi ja lattiaksi. Rakenne ei voisi olla yksinkertaisempi. Lintulauta maksaa alle 50 euroa, ja sen voi rakentaa yhdessä iltapäivässä.

Tämä lintulauta vastaa kaikkia asiantuntijoiden asettamia vaatimuksia. Katto pitää ruuan kuivana, sinkkipohjan puhdistaminen on helppoa, reunat pitävät ruuan laudalla ja pitkä tolppa kissat poissa lintujen kimpusta.

Lataa juttu, ja saat täydelliset rakennusohjeet vaihe vaiheelta.