Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tee kaunis ja yksinkertainen lintulauta

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Pidätkö sinäkin pihan pikkulinnuista? Yhdestä ainoasta laudasta voi rakentaa nopeasti lintulaudan, joka on sekä sinun että lintujen mieleen.

Vaikeusaste
Vie aikaa
6 timer
Hinta
200 kroner
Helppo lintulauta

Johdanto

Yksinkertaisen rakenteen osat pysyvät koossa liiman avulla. Käytä ulkokäyttöön tarkoitettua puuliimaa tai valitse PU-liima.

Jos olet aloittelija, voit tehdä koesahauksen tavalliselle laudalle ennen kuin siirryt lintulautaan käytettävän laudan sahaamiseen.

Ohjeet

Osien sahaaminen ja yhdistäminen

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Sahaa kaikki osat sahaussuunnitelman mukaisesti. Paras lopputulos syntyy katkaisu-/jiirisahalla. Leikkauskulmista tulee silloin täydellisiä. Ota huomioon, että sahanterä tekee 2–3 millin uran, jotta osista ei tule liian pieniä.

2

Poraa pohjaan (B) 12 millin reikä teräsputkea varten. Älä poraa kokonaan läpi, sillä tangon ei tule työntyä lintulaudan sisälle asti. Liimaa tarvittaessa 4 x 4 sentin kappale pohjan keskelle ennen poraamista. Se tekee pohjasta vakaamman.

3

Liimaa osat yhteen. Aloita laittamalla kolme vahvaa teippipalaa (tässä pakkausteippiä) lautaan liimapuoli ylöspäin. Aseta sitten kaikki osat tiiviisti teipin päälle sahaussuunnitelman mukaisesti. Levitä liimaa liitoksiin.

4

Kokoa osat. Kun olet levittänyt puuliimaa liitoksiin, voit koota rakennelman: osat pysyvät paikoillaan teipin avulla. Kiinnitä lopuksi muutama teippipala aukon yli.

5

Loput yksityiskohdat. Kun lintulauta on koottu, pyyhi ylimääräinen liima pois kostealla liinalla ja liimaa reunat (F) paikoilleen. Kun liima on kuivunut, irrota teippi ja hio osat. Asenna lopuksi teräsputki pohjaan.

Materiaalit

18 x 200 mm lautaa (tässä tammihyllylevyä), 80 cm
12 mm ruostumatonta teräsputkea, 120 cm
Puuliimaa/PU-liimaa, teippiä

Vie aikaa

3–4 tuntia + kuivausajat.

Hinta

Alle 20 euroa.

Vaikeusaste

Todellinen aloittelijan projekti, johon kuluu vain vähän aikaa.

Piirustus

Sahaussuunnitelma

Koko rakennelma sahataan yhdestä laudasta. Olemme käyttäneet tässä 18 millin sauvaliimattua 20 x 80 sentin tammihyllylevyä.

Piirrä osat lautaan ennen sahaamisen aloittamista. Kun osat on sahattu irti oikeine kulmineen, kaikki reunat hiotaan hienolla hiomapaperilla ja asetellaan kuvan mukaisesti.

Tarkimmat sahaukset saa katkaisu-/jiirisahalla.

Kirjaudu tai hanki pääsy to see the drawing

Kaksi sivua (F) katkaistaan kohtisuoraan.

Huomaa, että kulmat eivät ole kaikissa leikkauksissa samanlaiset. Korkean takaosan (C) ja toisen kattopalan (D) välinen kulma on 67,5 astetta. Muissa leikkauksissa kulma on 45 astetta.

Kirjaudu tai hanki pääsy to see the drawing

Video

Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä

Tällä videolla näytetään, miten säädät ja käytät sahaa oikein. Jiirisirkkeli on loistava työkalu lautojen ja lankkujen katkaisemiseen sarjatyönä. Sirkkelillä voi sahata suoraan, viistoon ja kallistetulla terällä. Voit sahata muun muassa puuta, metallia, kuitusementtiä ja laminaattia joko poikki tai tiettyyn syvyyteen asti.

Vinkit & niksit

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin