Liimat

Kauppojen hyllyillä on lukemattomia erilaisia liimoja. Löydät täältä ohjeita ja apua oikean liiman valintaan ja käyttämiseen.

  Liima

  Kaupoissa on lukematon määrä erilaisia liimoja. Jokaisella on omat ominaisuutensa, etunsa ja haittansa. Erikoisominaisuuksiensa vuoksi liimat sopivat hyvin tiettyihin tarkoituksiin mutta eivät lainkaan toisiin. Olemme koonneet näille sivuille ohjeita ja neuvoja siitä, miten ja mihin erilaisia liimoja käytetään. Esittelemme yleisimmät liimat:

  • Puuliima
  • 2-komponenttiliima / Epoksiliima
  • Sprayliima
  • Asennusliima

  Puuliima

  Puuliima on rakentajien eniten käyttämä liima. Useimmat puuliimat kestävät pakkasta ja sopivat sekä ulko- että sisäkäyttöön.

  2-komponenttiliima / Epoksiliima

  2-komponenttiliima sekoitetaan ennen käyttöä. Se sopii melkein kaikille materiaaleille ja kovettuu nopeasti. Plastic Padding Super Epoxy on yksi maailman kovimmista liimoista. Se on helppo sekoittaa, sillä epoksiliimaa myydään kaksoisputkilossa, joka annostelee molemmat osat oikein joka kerta.

  LUE LISÄÄ: Näin käytät epoksiliimaa

  Sprayliima

  Sprayliima leviää hyvin ja tasaisesti esimerkiksi muovi- ja metallipinnoille. Sprayliiman vahvuus vaihtelee, ja eri sprayliimat sopivat eri materiaaleille.

  Asennusliima

  Asennusliima tarttuu useimpiin kiinteisiin alustoihin ja pitää yhdessä jopa esineet, joiden välissä on pieni rako. Liimaputkilo näyttää silikoniputkilolta, ja asennusliimaa annostellaan samalla tavalla eli silikonipistoolilla.

  LUE LISÄÄ: Asennusliima kiinnittää kaiken

  Liima-ankkuri

  Liima-ankkuri on erinomainen kiinnike vanhalle tiiliseinälle ja muille kiville, jotka halkeavat helposti.

  Liima-ankkurille porataan aluksi reikä, joka puhdistetaan kokonaan pölystä. Sen jälkeen reikään puristetaan liimaa, minkä jälkeen reikään työnnetään kierretanko. Kun liima on kuivunut, kierretankoa voi käyttää esineiden kiinnittämiseen.