Paneeleja seinään liimattaessa liiman kannattaa antaa kuivua vähän aikaa, ennen kuin paneelit painetaan kiinni.

Paneeleja seinään liimattaessa liiman kannattaa antaa kuivua vähän aikaa, ennen kuin paneelit painetaan kiinni.

3 VINKKIÄ liimaukseen:

1. Puhtaat, kiinteät pinnat Liimattavan pinnan tulee olla puhdas ja kiinteä. Jotkin liimat edellyttävät lisäksi, että pinta on kuiva.

Ennen kuin liimaat, poista rasva, lika ja irrallinen aines. Useimpia liimoja käytettäessä pinta kannattaa hioa kevyesti. Näin liima tarttuu paremmin.

Jos aiot liimata tapettia tai maalata puuta, poista vanha tapetti tai maali, jotta liima pääsee tarttumaan ja kiinnittymään kiinteään materiaaliin.

2. Aika ja lämpötila Liima saavuttaa yleensä vuorokaudessa parhaan tartuntakykynsä. Liimattaessa esimerkiksi naulakkoa tai peiliä liima tarttuu nopeasti, mutta naulakkoa ei saa kuormittaa vuorokauteen. Raskasta peiliä täytyy tukea, kunnes liima on saavuttanut täyden tartuntakykynsä.

Toisin on joidenkin uusien nopeavaikutteisten liimatuotteiden (pikaliimat) kanssa. Ne kiinnittyvät jopa alle minuutissa ja saavuttavat täyden tartuntakykynsä alle tunnissa. Monet liimat toimivat parhaiten tietyssä lämpötilassa. Tämän vuoksi liimapintaa voi olla hyvä lämmittää ennen liiman levittämistä.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Väkivahva asennusliima

3. Miten liima poistetaan? Useimmat liimat ovat nykyään vesipohjaisia, myös ne vahvat, jotka kestävät satojen tonnien kuormitusta per neliömetri. Ylimääräinen liima poistetaan kostealla liinalla liiman ollessa yhä kosteaa. Liiman kuivuttua sen saa pois vain kaapimalla.

LÆS MERE: Liimat – 5 minuutin katsaus

10 liimattavaa kohdetta:

  1. Naulakko
  2. Kattotiili
  3. Säleiköt
  4. Peili
  5. WC-paperiteline
  6. Talonnumerot ja nimikyltit
  7. Laatat
  8. Aitalaudat
  9. WC-istuin
  10. Jalkalistat

LUE LISÄÄ: Kuinka ankkurointimassa toimii?

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, miten 10 edellä mainittua kohdetta liimataan.