Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Epoksia vai pikaliimaa?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Epoksia vai pikaliimaa

Kysymys

Katkaisin keittiöveitsestä varren. Millaisella liimalla sen voi korjata?

Vastaus

Sekä epoksi että pikaliima tarttuvat useimpiin koviin materiaaleihin ja pitävät ne yhdessä. Liimat eroavat toisistaan lähinnä kovettumisaikojen ja koostumuksensa perusteella.

Pikaliima on erittäin juoksevaa, ja se kovettuu todella nopeasti. Sen ansiosta pikaliima sopii parhaiten sileiden pintojen liimaamiseen. Sen sijaan epoksi on paksumpaa, joten se täyttää pienet raot ja halkeamat. Sen ansiosta epoksi pitää pinnat yhdessä tehokkaammin kuin pikaliima. Toisaalta epoksi kovettuu hitaammin.

Keittiöveitsen kahvan liimaamiseen kannattaa käyttää epoksia, sillä murtokohdassa on kaksi epätasaista pintaa. Epoksi sopii muun muassa puulle, muoville ja vinyylille.

Lujat liimat, eri vahvuudet

Epoksiliima: Sekoitetaan sidosaineesta ja kovetteesta. Suhde voi vaihdella käyttötarkoituksen mukaan. Epoksi on vedenkestävää, ja se tarttuu muun muassa kiveen, lasiin ja muoviin.

Pikaliima: Erittäin vahva ja nopeasti kuivuva liima, joka toimii kunnolla vain, jos liimattavat pinnat ovat tiiviisti toisiaan vasten. Liima tarttuu helposti koviin materiaaleihin kuten lasiin, metalliin ja muoviin.

LUE LISÄÄ: Näin käytät epoksiliimaa

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin