TESTI: Testasimme 7 väkivahvaa iskuruuvinväännintä

Iskuruuvinväännin nakuttaa ruuvin pohjaan noin 4000 iskun minuuttivauhdilla. Iskujen ansiosta iskuruuvinväännin on voimakkaampi ja rasittaa käden niveliä vähemmän kuin tavallinen ruuvinväännin.

Perinteista ruuvinväännintä pitää painaa eteenpäin ja pitää suorassa, mutta iskuruuvinväännin ei väännä rannetta ja käsivartta juuri ollenkaan. Ero on helppo huomata 500 ruuvin jälkeen.

Vaativa testi

Testasimme koneiden voimat ja nopeudet ruuvaamalla niillä sekä yleisruuveja, karmiruuveja että isoja kansiruuveja. Yksikään kone ei jaksanut vääntää 18-senttistä kansiruuvia pohjaan asti, mutta tulokset antoivat hyvän kuvan koneiden eroista.

Kaikki koneet testattiin uusimmilla 4 ampeeritunnin akuilla. Ellei sellaista ollut saatavilla, käytimme kolmen ampeeritunnin akkua.

Riippumaton iskuruuvinväännintesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Näin testasimme iskuruuvinvääntimet

Iskuruuvinväännin on sitä monipuolisempi, mitä voimakkaampi se on. Testasimme koneet vääntämällä 12 millin kansiruuvin niin syvälle kuin mahdollista.

Iskuruuvinväännintä käytetään yleensä yleisruuvien ja karmiruuvien asentamiseen. Testasimme nopeuden molemmilla ruuveilla.

Arvioimme koneiden ergonomiaa testin alusta loppuun. Mallit ovat hyvin samanlaisia, joten pienet erot ratkaisivat paremmuuden.

Mittasimme myös koneiden melutason. Kaikki pitivät niin kovaa ääntä, että niiden kanssa pitää käyttää kuulosuojaimia.

Testasimme nämä 7 iskuruuvinväännintä

  • MAKITA DTD171Z
  • DEWALT DCF887N
  • RYOBI R18IDBL-0
  • AEG BSS18B6-0
  • BOSCH PDR 18 LI
  • BLACK+DECKER BDCIM18N-XJ
  • METABO SSD 18 LTX 200 BL

Lataa koko testi ja katso, mikä iskuruuvinväännin nousi jättitestin voittoon.