Testissa porakone ruuvinvaantimet: Koneilla porattiin niin kauan kuin akuissa riitti virtaa. Kestävin kone porasi neljä kertaa enemmän reikiä kuin kehnoin.

Koneilla porattiin niin kauan kuin akuissa riitti virtaa. Kestävin kone porasi neljä kertaa enemmän reikiä kuin kehnoin.

Tehdään yksi asia selväksi heti aluksi: pienet, 12 voltin ruuvinvääntimet näyttävät leluilta mutta ovat kaikkea muuta.

Testissä oli alun perin tarkoitus porata reikiä 10 millin puuterällä ja laskea, monta reikää koneet tekevät kahdella täyteen ladatulla akulla. Terä piti kuitenkin vaihtaa heti 28 millin lattaterään, sillä muuten olisimme poraamassa vieläkin.

12 voltin ruuvinvääntimet ja niiden akut ovat selvästi pienempiä kuin suositut 18 voltin mallit. 12 voltin koneet ovat kuitenkin paljon halvempia: testin kallein malli maksaa 199 euroa kahden akun ja laturin kanssa. On syytä korostaa, että myös testin halvin, alle sata euroa maksava kone vetää vertoja mille tahansa pari vuotta vanhalle 18 voltin ruuvinvääntimelle.

Testasimme kuusi konetta, jotka myydään yhdessä kahden akun ja laturin kanssa. Koska kone ja akut myydään pakettina, testasimme molemmat akut ja laskimme, kuinka kauan kahdessa akussa riittää virtaa.

10,8 vai 12 voltin porakone-ruuvinväännin?

Osa työkalunvalmistajista markkinoi pieniä akkukoneita 10,8 voltin malleina, toiset puhuvat 12 voltin koneista.

Erolla ei ole käytännön merkitystä, sillä kyse on vain akun jännitteen mittaus- ja ilmoittamistavasta. Kaikkien akkujen jännite on noin 12 volttia, kun ne ovat täynnä virtaa. Jännite laskee, kun virta vähenee. Akun keskimääräinen jännite on käytön aikana 10,8 volttia.

Näin ruuvinvääntimet testattiin

Koneiden voimat testattiin mittamalla, kuinka nopeasti ne väänsivät pohjaan viisi 6x110 millin ruuvia. Sen jälkeen nopeuden testaamista jatkettiin vääntämällä pohjaan kymmenen 5x60 millin ruuvia.

Ruuvinvääntimen pitää olla muutakin kuin nopea ja voimakas. Testasimme koneiden kestävyyden poraamalla reikiä 20 milliä paksuun MDF-levyyn 28 millin lattaterällä niin kauan kuin kahdessa akussa riitti virtaa.

12 voltin ruuvinvääntimet ovat pieniä, mutta mallin pää ratkaisee, kuinka helposti kone mahtuu ahtaisiin paikkoihin.

Puolueeton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 6 porakone-ruuvinväännintä

  • BOSCH EASYDRILL 12-2
  • MAKITA DF332DSAJ
  • BOSCH GSR 12V-15
  • DEWALT DCD710D2
  • METABO POWERMAXX BS
  • STANLEY FMC011S2

LATAA KOKO TESTI ja lue, mikä ruuvinväännin nousi jättitestin voittajaksi.