Akkuporakone vertailu: Ruuvinväännin testi: Ruuvinväännin on tee se itse -rakentajan luottotyökalu, joten koneen laadulla on väliä.

Ruuvinväännin testi: Ruuvinväännin on tee se itse -rakentajan luottotyökalu, joten koneen laadulla on väliä.

Oletko valmis käyttämään porakone-ruuvinvääntimeen noin 250 euroa ja ostamaan lisäksi akun ja laturin noin 150 eurolla? Se voi olla hyvä idea, sillä saat rahojesi vastineeksi huippuluokan koneen. Valitsimme tähän testiin kuuden työkalumerkin parhaat 18 voltin mallit yhteistyössä valmistajien kanssa.

Testin lähtötaso oli todella korkea, ja kaikki koneet olivat erittäin laadukkaita. Se tarkoitti, että jouduimme säätämään arvosteluasteikkoa, jotta saimme esille koneiden pienet mutta selkeät erot.

On syytä alleviivata, että testin huonoimman yleisarvosanan (6,4) saanut kone ei ollut missään tapauksessa huono.

Panimme koneet todella koville

Yritimme käyttää koneita tilanteissa, joissa porakone-ruuvinvääntimet ovat omimmillaan. Testatut koneet ovat todella laadukkaita ammattilaismalleja, joten teimme kokeista mahdollisimman haastavia ja panimme koneet äärimmäisen koville. Yksi koneista hyytyi testin aikana hetkeksi kokonaan. Sen piti saada jäähtyä rauhassa pari tuntia, ennen kuin konetta pystyi taas käyttämään.

Koneiden kuormittaminen paljasti selvästi, mihin ominaisuuksiin eri mallien valmistajat olivat keskittyneet. Testin neljän osakokeen voitot menivät neljälle eri koneelle. Se on harvinaista, mutta voittaja erottui joukosta selvästi.

Näin porakone-ruuvinvääntimet testattiin

Aluksi testasimme koneiden voimat ruuvaamalla niillä karmiruuveja puuhun, jossa ei ollut aloitusreikiä. Sen jälkeen porasimme isoja reikiä MDF-levyyn, kunnes koneiden voimat ehtyivät.

Arvioimme koneiden ergonomiaa koko testin ajan. Voimakkaiden koneiden kanssa on erityisen tärkeää, että kahvasta saa hyvän, tukevan ja mukavan otteen.

Lopuksi testasimme, kuinka hyvin koneet poraavat kiveä. Testasimme myös, miten koneet ruuvaavat tavallisia ruuveja. Koneet olivat kuitenkin niin tasaväkisiä, ettei osakokeen tuloksia otettu huomioon.

Riippumaton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 6 porakone-ruuvinväännintä

  • MAKITA DHP481Z
  • BOSCH GSR 18V-110 C
  • HIKOKI DV18DBSL
  • AEG BSB18BL
  • METABO BS 18 LTX BL Q I
  • FESTOOL PDC 18/4

LATAA JUTTU ja katso, mikä porakone-ruuvinväännin voitti testin.