Tehokkaat miniruuvinvääntimet

3,6 volttia ei kuulosta kovin paljolta, mutta miniruuvinvääntimet ovat yllättävän vahvoja. Ne sopivat loistavasti kalusteiden kokoamiseen, ja niillä voi ruuvata myös muutaman ison ruuvin.

Miniruuvinväännin

Pieni ja kevyt miniruuvinväännin sopii erinomaisesti paikkoihin, joihin on vaikea mahtua isommilla koneilla. .

Valitse oikea miniruuvinväännin

Tästä voit lukea, mitä miniruuvinvääntimen valinnassa pitää ottaa huomioon.

  1. TYÖVALO. Valo helpottaa työskentelyä. Valon pitäisi syttyä automaattisesti, kun koneen liipasin painetaan pohjaan. Valon pitää olla sellaisessa paikassa, ettei porakone varjosta ruuvauskohtaa.
  2. AKUN MERKKIVALO. Akkuvalo kertoo, milloin akku pitää ladata. Valon pitää olla paikassa, josta se on helppo nähdä. Kaikissa malleissa ei ole akkuvaloa.
  3. SUUNNANVALITSIN. Ratkaisee, vääntääkö kone ruuvia sisään vai ulos. Nappiin pitää yltää helposti ja mielellään otetta muuttamatta.
  4. KÄYTTÖNAPPI. Liipasimen pitää toimia moitteettomasti.
  5. KAHVA. Kahvasta on mukava pitää kiinni, jos se on pinnoitettu pehmeällä kumilla kokonaan tai osittain. Kumipinnasta saa tukevamman otteen kuin pelkästä muovista.

3 TAVALLISTA MINIRUUVINVÄÄNTIMELLÄ TEHTÄVÄÄ TYÖTÄ

KALUSTEIDEN KOKOAMINEN iniruuvinväännin helpottaa pienten ruuvien asentamista.

PIKKUREMONTIT Hyllynkannattimet, lamput ja pikkuesineet on kätevä asentaa miniruuvinvääntimellä.

AHTAAT PAIKAT Kaapissa on ahdasta. Miniruuvinvääntimellä voi ruuvata myös saranoita.

ERILAISIA MINIRUUVINVÄÄNTIMIÄ

PISTOOLIKAHVA Perinteisessä miniruuvinvääntimessä on samanlainen pistoolikahva kuin isoissa porakoneissa. Kahvasta saa hyvän otteen, kone se ei mahdu joka paikkaan.

SAUVAMALLI Jotkut miniruuvinvääntimet muistuttavat paksua ruuvimeisseliä. Niistä on hyötyä, jos ruuvi on aivan seinän tai muun esteen vieressä.

YHDISTELMÄKONE Joissakin miniruuvinvääntimissä on taittokahva, jonka ansiosta konetta voi käyttää sekä sauva- että pistoolimallina. Siitä on apua, jos koneessa on tarpeeksi voimaa.

FIKSUT TOIMINNOT

Kulmaistukka. Pistoolimallia voi käyttää monipuolisesti, jos sen mukana tulee kulmaistukka. Kulmaistukan ansiosta koneella voi työskennellä ahtaissa paikoissa.

Kärkihahlo. Useimmin käytetyt ruuvauskärjet pysyvät varmassa tallessa ja kätevästi käden ulottuvilla koneen kyljessä olevassa kärkihahlossa.

Suuntavalo. Esimerkiksi Fermin miniruuvinvääntimessä on suuntavalo, joka kertoo, ruuvaako kone ulos vai sisään. Toinen valo palaa, kun kone ruuvaa oikealle, toinen, kun kone ruuvaa vasemmalle.

Mini-USB-portti Mini-USB-portti on kätevä, sillä sen avulla koneen voi ladata yhtä helposti kuin puhelimen. Kännykän laturi on usein lähettyvillä, vaikka koneen laturi olisi hukassa.

2 HINTATASOA

KALLIS
Klassikko, joka on ollut markkinoilla pitkään. Vahva ja mukava käyttää.

Jännite/kapasiteetti: 3,6 v/1,5 Ah
Vääntövoima: 4,5 Nm
Kierrokset: 215/min
Paino: 314 grammaa
Melutaso: 50 dB
Laturi: Mini-USB
Latausaika: 3 tuntia
Hinta: noin 65 euroa

HALPA
Kohtuullisen vahva ja kestävä. Pehmeä kumipinta, josta on mukava pitää kiinni.

Jännite/kapasiteetti: 3,6 v/1,5 Ah
Vääntövoima: 5 Nm
Kierrokset: 200/min.
Paino: 361 grammaa
Melutaso: 52 dB
Laturi: Mini-USB
Latausaika: 3 tuntia
Hinta: noin 30 euroa

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Porakone-ruuvinväännin