REIKÄ TIILEEN: Iskuporakoneella voi porata reikiä useimpiin koviin materiaaleihin, kuten tiileen.

REIKÄ TIILEEN: Iskuporakoneella voi porata reikiä useimpiin koviin materiaaleihin, kuten tiileen.

ISKUPORAKONE YLHÄÄLTÄ ALAS:

1. ISTUKKA: Pienimpien akkumallien istukka voi olla vain 10 mm. Kolmentoista millin istukalla voi käyttää vahvempia teriä.

2. SYVYYSRAJOITIN: Joissakin malleissa on syvyysrajoitin, jotta reiät eivät painu liian syvälle.

3. TOINEN KAHVA: Ylimääräisellä kahvalla koneesta saa paremman otteen. Se on iso etu raskaissa töissä.

4. VALITSIN: Jos porataan kaakeleita tai metallia, pitää iskutoiminto muistaa aina kytkeä pois päältä.

5. RUNKO: Kalliimmissa malleissa runko on metallia tai parempaa muovia, joten ne kestävät kovempaa käsittelyä.

6. LUKITUS: Sähkömalleissa porausnopeus voidaan lukita. Se on hyvä asia, jos joudutaan poraamaan kauan kovaa materiaalia.

7. VIRTA: Sähkökoneen pitäisi olla vähintään 500-wattinen. Jos ostat akkukoneen, kiinnitä huomio siihen, kuinka monta tuntia akku kestää. Mitä enemmän ampeeritunteja, sitä pitempään koneella voi työskennellä.

KOLME TAVALLISTA TYÖTÄ, JOTKA VOI TEHDÄ ISKUPORAKONEELLA
slagboremaskine REIKÄ SEINÄÄN Kun seinään tarvitaan reikä, käytetään iskuporakonetta. Hyvät mallit pystyvät myös kiveen ja betoniin.
slagboremaskineTARKAT REIÄT PUUHUN JA METALLIIN Iskuporakone pyörii nopeilla kierroksilla. Se on iso etu esimerkiksi silloin, kun joudutaan poraamaan metallia.
slagboremaskineLAASTIN SEKOITTAMINEN Iskuporakonetta voidaan käyttää myös laastin ja maalin sekoittamiseen, jos koneeseen kiinnitetään vispilä.
KOLME ERILAISTA ISKUPORAKONETTA
slagbore-maskine - Dewalt AKKUKONETiileen, kiveen ja metalliin voi tehdä pieniä reikiä akkuporakone/ruuvinvääntimellä, jos siinä on iskutoiminto.
Slagboremaskine - Skil SÄHKÖKONESähkökoneissa on enemmän kierroksia kuin akkukoneissa. Ne sopivat isotöisempiin hommiin, ja työt tulevat tehdyksi nopeammin.
Slagboremaskine - Bosch AMMATTILAISMALLIT Ammattikäyttöön tarkoitetut akkukoneet ovat usein yhtä tehokkaita kuin sähkökoneet, jotkut jopa tehokkaampia. Ruuvaamiseen ne ovat usein liian raskaita.

KATSO MYÖS: Iskuporakonetesti

ISKUPORAKONEEN TÄRKEÄT YKSITYISKOHDAT

  • VALITSIN: Iskutoiminto pitää pystyä kytkemään pois helposti. Isku ei saa koskaan olla päällä, kun porataan kaakeleita tai metallia. Silloin poran pitää vain pyöriä, mielellään kovilla kierroksilla.
  • ISTUKKA: Iskuporakoneessa voi käyttää samoja teriä kuin tavallisessa porakoneessa ja ruuvinvääntimessä. Vain poravasara tarvitsee omat teränsä. 13 millin istukkaan mahtuu isompi terä kuin 10 millin istukkaan.
  • PAINO: Akulla toimiva iskuporakone painaa yleensä enemmän kuin sähkökone, jossa ei ole iskutoimintoa. Akkukone voi siksi olla liian painava ruuvaamiseen, etenkin, jos se on tasapainotettu huonosti. Kokeile aina ennen ostamista, miten porakone sopii käteen.
3 HINTATASOA
Slagboremaskine - Milwaukee KALLIS: Voimakas ammattilaismalli hiiliharjattomalla moottorilla. ? 18 volttia, akku: 4,0 Ah. ? Ylin vääntömomentti: 80 Nm. ? Metallinen vaihdepesä. ? Latausaika 60 minuuttia. ? Paino: 2,4 kiloa. ? Hinta: Yli 450 euroa.
Slagboremaskine - Black & DeckerVÄLIMALLI: Hieno jokapaikanmalli. ? 18 volttia, akku: 1,5 Ah. ? Ylin vääntömomentti: 43 Nm. ? Soveltuu useimpiin kotona tehtäviin töihin. ? Latausaika 40 minuuttia. ? Paino: 1,7 kiloa. ? Hinta: Yli 200 euroa.
Slagboremaskine - AEGHALPA: Sähkökoneet ovat akkumalleja halvempia. ? 650 wattia. ? Ylin vääntömomentti: 23 Nm. ? Myydään salkun kanssa. ? Paino: 3,4 kiloa. ? Hinta: Alle 140 euroa.