KORVAAMATON: Porakoneesta/ ruuvinvääntimestä on valtavasti apua rakentamisessa. 18 V:n laitetta voi käyttää pieniin ja suuriin töihin.

KORVAAMATON: Porakoneesta/ ruuvinvääntimestä on valtavasti apua rakentamisessa. 18 V:n laitetta voi käyttää pieniin ja suuriin töihin.

PORAKONE-RUUVINVÄÄNNIN YLHÄÄLTÄ ALAS:

1. PORAISTUKKA: Pienissä malleissa poraistukka on vain 10 mm. 18 V:n laitteessa sen tulisi olla 13 mm, jotta voit käyttää paksumpia poria.

2. MOMENTTI: Hyvässä 18 V:n porakoneessa/ruuvinvääntimessa tulisi olla vähintään 10 helposti asennettavaa momenttialuetta.

3. VAIHTEET: Kaikissa malleissa on kaksi vaihdetta – joissakin kolme.

4. RUNKO: Kalliimpien laitteiden runko on valettu laadukkaasta muovista tai metallista, jotta laite kestää kovempaakin kohtelua.

5. SISUS: Muovi/nailon on voitu korvata metallilla, mikä pidentää laitteen käyttöikää.

6. VALO: Laitteen edessä olevasta LED-valosta on etua heikosti valaistussa tilassa.

7. KAHVA: Kahvan pehmeä päällyste takaa hyvän otteen laitteesta.

8. AKKU: Mitä enemmän ampeeritunteja, sitä pidempään laite toimii per lataus

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testissa 18 V:n porakoneetruuvinvaantimet

3 TAVALLISTA 18 V:N PORAKONEEN/RUUVINVÄÄNTIMEN TEHTÄVÄÄ
YLEISET RUUVAUSTEHTÄVÄT Kaikki laitteet ruuvaavat pieniä ruuveja ja poraavat pienempiä reikiä puuhun.
ISOMMILLA PORILLA PORAAMINEN 18 V:n laitteella selviää isommistakin töistä kuten isojen reikien porauksesta puuhun.
ISOT RAKENNUSTYÖT 18 V:n laitteella voi ruuvata suurempien rakennustöiden pitkiä tai paksuja ruuveja.
KOLME 18 V:N PORAKONETTA/RUUVINVÄÄNNINTÄ
TAVALLINEN PORAKONETavallisella porakoneella/ruuvinvääntimellä voi porata puuhun ja metalliin. 18 V:n laitteella voi kiinnittää myös pitkiä ja paksuja ruuveja puuhun.
ISKUTOIMINNOLLA Joissakin porakoneissa/ruuvinvääntimissä on sisäänrakennettu iskutoiminto, joten niillä voi porata myös tiileen ja muihin kivirakenteisiin.
KULMARUUVINVÄÄNNIN Jos on ruuvattava tai porattava pienempiä reikiä ahtaissa tiloissa, kulmaruuvinvääntimestä on paljon apua. Mm. keittiöasentajien suosima malli.

TÄRKET TOIMINNOT

? TASAPAINO: Porakone-ruuvinvääntimellä työskennellään usein pitkään. Jos laite on tasapainoinen, kädet eivät väsy, vaikka työpäivä venyisi pitkään.

? KAPASITEETTI: Ampeerituntien (Ah) lukumäärä määrittää, kuinka pitkään laite toimii per latauskerta. Tarjouslaitteet voivatkin olla hyvin edullisia, koska akun ampeeritunneista on säästettu – tai lataaminen kestää tavallista pidempään.

? MERKKIVALO: Jos akussa on merkkivalo, näet vaatiiko akku lataamista ennen kuin aloitat työnteon.

? HYVÄ KAHVA: Laitteissa on yleensä softgrip-kahva. Ennen kuin ostat uuden laitteen, kokeile sopiiko valitsemasi laitemalli hyvin omaan käteesi.

3 HINTATASOA
KALLIIT Tehokkaat ammattilaislaitteet sis. hiiliharjattoman moottorin ja iskutoiminnon. ? 18 V, 2 x 4,0 Ah:n akku ? Vääntömomentti: jopa 80 Nm ? Vahva metallinen vaihdelaatikko ? Latauslaite (60 minuuttia) ? Paino: 2,4 kiloa ? Hinta: Yli 300 €
KESKIHINTAISET Kestävä ja hyvin tasapainoinen porakone/ruuvinväännin. ? 18 V, 2 x 1,5 Ah:n akku ? Vääntömomentti: jopa 50 Nm ? Pikalatauslaite (15 minuuttia) ? Paino: 1,6 kiloa ? Hinta: Yli 200 euroa
EDULLISET Vankka harrastuskäyttöön sopiva laite, johon on integroitu LED-valo. ? 18 V, 2 x 1,5 Ah:n akku ? Vääntömomentti: jopa 65 Nm ? Latauslaite (45 minuuttia) ? Paino: 1,6 kiloa ? Hinta: Yli 150 €