Pistosahat: Testasimme koneiden nopeuden karkealla terällä, jonka hammasväli oli 4 milliä. Työn jälki testattiin pienihampaisella terällä, jonka hammasväli oli 1,4 milliä.

Testasimme koneiden nopeuden karkealla terällä, jonka hammasväli oli 4 milliä. Työn jälki testattiin pienihampaisella terällä, jonka hammasväli oli 1,4 milliä.

Pistosaha on yksi suosituimmista sähkötyökaluista. Siihen on syynsä, sillä pistosaha on erittäin monipuolinen ja suhteellisen edullinen työkalu. Lisäksi pistosaha on niin pieni, että sitä on helppo käyttää ahtaissa paikoissa ja säilyttää varaston hyllyllä.

Pistosaha tekee siistiä jälkeä ja sahaa puut poikki suorassa linjassa, kun sitä käytetään ohjaimen kanssa. Pistosaha on kuitenkin parhaimmillaan, kun sillä sahataan kuvioita vapaalla kädellä. Ohuella terällä on helppo sahata loivia kaaria.

Pistosahojen terävalikoima on erittäin monipuolinen. Kaupoissa on teriä, joilla voi sahata puuta, pleksiä, alumiinia ja terästä.

Tähän testiin valittiin seitsemän pistosahaa, jotka maksavat noin 100–160 euroa. Kalleimmat mallit jätettiin testin ulkopuolelle, koska perusmalleja myydään eniten.

Etsitkö akkupistosahaa? Täältä löydät uusimman pistosahatestimme

Näin pistosahat testattiin

Pistosaha on sitä monipuolisempi työkalu, mitä siistimpää jälkeä se tekee. Testissä sahojen työn jälki näytti erilaiselta, vaikka niiden kanssa käytettiin samanlaisia teriä.

Mittasimme sahojen nopeuden heiluritoiminto päällä ja kaasu pohjassa. Sahasimme koneilla metrin pituisen uran karkealla terällä.

Pistosahan tarkkuus riippuu pitkälti siitä, kuinka helppo sitä on liikutella. Testasimme sahojen tarkkuuden sahaamalla niillä monimutkaista kuviota.

Lopuksi arvioimme sahojen toiminnot kuten työvalot.

Puolueeton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista artikkelista.

LUE LISÄÄ: Pistosaha tutuksi 5 minuutissa

Testasimme nämä 7 pistosahaa

  • RYOBI RJS1050
  • BLACK+DECKER KS901SEK
  • STANLEY FATMAX FME340K
  • DEWALT DW343
  • METABO STEB
  • BOSCH GST 90 E
  • BOSCH PST 900 PEL

LATAA KOKO TESTI ja katso, mikä pistosaha nousi testivoittajaksi.