6 fiksua temppua pistosahalla

Pistosahaa käytetään useimmiten kaarevien muotojen sahaamiseen, mutta se on samalla markkinoiden ylivoimaisesti monikäyttöisin sähkösaha. Uudet, innovatiiviset terät ja pistosahan fiksut toiminnot antavat lähes loputtomasti mahdollisuuksia.

1. NEROKAS VÄLINE PEHMEIDEN MATERIAALIEN SAHAAMISEEN

Eristelevyjen ja -mattojen katkaisemiseen voi käyttää perinteisen villaveitsen asemesta pistosahaa ja pehmeille materiaaleille tarkoitettua erikoisterää. Aaltomaiset erikoisterät ovat pisimmillään 25-senttisiä. Ne painuvat styroksilevyyn ja villamattoon kuin veitsi sulaan voihin!

Styroksin sahaaminen on yleensä sotkuista puuhaa, mutta pistosahaan kiinnitetty erikoisterä tekee siistiä jälkeä.

2. KATKAISEE PAKSUTKIN TOLPAT

Nykyään myydään todella pitkiä puuteriä, joten pistosahalla voi katkaista myös paksuja tolppia. Sahaaminen ei ole kovin nopeaa, mutta katkaisupinnoista tulee suorat.

95x95-millisen tolpan katkaisemiseen tarvitaan pitkä terä ja hieman kärsivällisyyttä.

3. HEILURITOIMINTO LISÄÄ VAUHTIA

Useimpien pistosahanterien hammastus on sellainen, että saha tekee siistiä jälkeä, mutta etenee hitaasti. Heiluritoiminto lisää terän vauhtia, sillä se liikuttaa terää paitsi ylös ja alas, myös eteen ja taakse. Heiluritoimintoa voi kuitenkin käyttää vain suorien linjojen sahaamiseen.

LUE MYÖS: Kehity pistosahaexpertiksi viidessä minuutissa!

4. KÄÄNNÄ POHJA JA SAHAA KULMIA

Käännettävän pohjalevyn ansiosta pistosahalla voi sahata erilaisia kulmia. Useimpien pistosahojen pohjalevyä säädetään kuusikoloruuvista, mutta joidenkin mallien pohja kääntyy viistoon nappia painamalla.

Pohjalevyn voi kääntää 45 asteen kulmaan.

KATSO MYÖS: Testi: Pistosahat

5. PAINA TERÄ LEVYN LÄPI

Aluksi tuntuu hullulta ajatella, että pistosahalla voisi tehdä reiän keskelle levyä ilman aloitusreikää. Se on kuitenkin mahdollista useimmilla puuterillä! Tarkoitukseen on olemassa myös erikoisteriä, jotka on muotoiltu siten, että ne tarttuvat levyn pintaan ja painuvat levyn läpi erityisen nopeasti.

Käynnistä saha ja paina koneen takapäätä kevyesti alaspäin.

6. USKOMATTOMAN HYVÄ METALLIN SAHAAMISEEN

Nykyaikaiset pistosahat pystyvät katkaisemaan yllättävän paksuja metalliputkia. Kitkasta syntyvä lämpö on terän pahin vihollinen, mutta sekin on voitettavissa tilkalla sahausöljyllä. Öljy vähentää kitkaa, eikä terä ylikuumene pilalle.

Metalliterä katkaisee putken varmasti ja helposti.

    Muut lukevat juuri nyt …