Kiinnitä pistosaha levyyn ja saat super tarkkaa jälkeä

Pistosaha sopii monenlaisiin tehtäviin. Voit laajentaa sahan käyttömahdollisuuksia entisestään kiinnittämällä sen työtasoon ja käyttämällä sitä pöytäsahana. Silloin se kelpaa hyvin viimeistelyyn, joka vaatii

Pistosahan kiinnittäminen

Rakenne on yksinkertainen: Kiinnitä pistosaha levyyn ja anna sahanterän pistää sen läpi. Kun kiinnität sahan levyn alapuolelle, terä pistää esiin levystä ja itse pistosaha roikkuu alapuolella.

Siten voit sahata esim. ohutta levyä lähes samalla tavalla kuin vannesahalla.

Muista valita sahanterä sahattavan materiaalin mukaan. Pistosahalla voi sahata kaikkea muovista metalliin - ja tietysti myös kaikenlaista puuta.

Sahaa vanerilevyyn ura. Varmista, että sahaat niin pitkälle, että levy peittää myöhemmin sahan pohjalevyn kaikki reunat.

Irrota sahan suojalevy, jos pistosahassa on sellainen. Muussa tapauksessa siirry seuraavaan vaiheeseen.

Irrota laitteen neljä ruuvia, joita käytetään useimmissa pistosahoissa. Ne on korvattava 30 millin pituisilla ruuveilla.

Merkitse levyyn reikien paikat. Tässä käytämme irrotettua suojalevyä mallina. Vaihtoehtoisesti voit asettaa sahan ruuveineen levylle ja merkitä sitten ruuvien paikat.

Upota reiät uppoporalla niin, että ruuvien päät eivät pistä esiin levystä.

Ruuvaa saha kiinni. Työnnä sahanterä levyn uraan, josta aloitit sahaamisen.

Kiristä ruuvit. Pistosaha on nyt kiinnitetty levyyn siten, että sahanterä lävistää sen. Sen jälkeen voit kiinnittää levyn paikalleen ja käyttää ”uutta” pöytäsahaasi.

Sahanterä on helppo vaihtaa irrottamatta sahaa kokonaan. Terä työnnetään vain uran läpi kiinni sahaan.