Pistosahan käyttäjän 3 tavallista virhettä

Puu rispaantuu, tai pistosaha juuttuu paikalleen! Pistosahaa käyttäessä moni asia voi mennä vikaan. Tässä esittelemme kolme pistosahan käyttöön liittyvää tavallista virhettä ja annamme neuvoja niiden välttämiseen.

VÄÄRIN: Puu rispaantuu, kun sahaat levyn päällyspuolelta.

1. VIRHE Sahaat väärältä puolelta.

Rispaantuuko sahausviilto, kun sahaat pistosahalla? Tällöin on todennäköistä, että sahaat levyn päällyspuolelta (johon todennäköisesti olet myös piirtänyt sahauslinjan, jota seuraat).

Vakiopistosahanterät on nimittäin valmistettu niin, että ne rispaannuttavat puun päällyspinnan, jota vasten terä vetää sahaa kohti. Ongelman voi ratkaista kahdella tavalla: Sahaa levy alapuolelta. Tällöin voit myös helpommin nähdä terän liikkumisen piirtämääsi viivaa pitkin.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa pistosahanterän, joka on valmistettu niin, että se rispaannuttaa puulevyn alapuolelta eli etäällä itse sahalaitteesta.

Toimitus suosittelee: Testi: Pistosahat

OIKEIN: Sahaamalla vastakkaiselta puolelta saat siistin viillon, ja puu rispaantuu alapuolelta.

2. VIRHE Unohdat käyttää heiluritoimintoa.

Seisooko pistosaha lähes paikallaan, ikäänkuin se ei pääsisi eteenpäin, vaikka terä on terävä? Tarkista tällöin, oletko laittanut heiluritoiminnon päälle. Se kuljettaa terää edestakaisin liikkuessaan ylös ja alas. Ilman sitä työ etenee hitaasti.

Heiluritoiminto auttaa terää liikkumaan eteenpäin.

LUE LISÄÄ: Pistosaha tutuksi 5 minuutissa

3. VIRHE Valitset väärän terän.

Pistosahaa varten on lukuisia terämalleja sekä erilaisia materiaaleja (puu, kova puu, muovi, metalli jne) että erilaisia tehtäviä (nopea sahaus, hieno sahaus, kaarteet jne) varten, joten osta terä, joka sopii työhösi.

Pehmeälle puulle, kovalle puulle, laminaatille ja metallille tarkoitetut terät.

LUE LISÄÄ: Pistosahan terät

    Muut lukevat juuri nyt …