Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Valitse oikea terä pistosahaan

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Pistosaha soveltuu melkein kohteen kuin kohteen sahaamiseen, kunhan siihen on asennettu oikeanlainen terä. Laitteella voi tarvittaessa katkaista vesiputken, sahata siististi laminaattia, kaarevasti akryyliä ja terävästi laattoja. Tämän kätevän yhteenvedon ansiosta osaat valita oikean terän jokaiseen työhön.

Pistosahan terät: Valitse oikea terä pistosahaan

on tarkoitettu arkisiin puusahauksiin, joissa tarkkuudella ei ole niin suurta merkitystä. Yksiolkainen teräkiinnitys (ns. T-kiinnitys) on yleisin.

TERÄKSEN ominaisuudet vaihtelevat käytetyn metalliseoksen mukaan. Kovametalli säilyttää terävyytensä, mutta murtuu helposti. Pehmeämmät metallit kestävät paremmin vääntöä, mutta tylsyvät nopeammin.

Pistosahan terät: Valitse oikea terä pistosahaan

VAKIOLEVEYS on 7–8 mm, mikä antaa tarpeeksi tukea suoriin viiltoihin, mutta sallii myös pehmeät kaarteet.

HAMPAAT on tässä mallissa jyrsitty ja haritettu. Niitä ei toisin sanoen ole hiottu, vaan ne on jyrsitty teräksestä. Lisäksi hampaat on käännetty hieman sivuille niin, että sahausurasta tulee aavistuksen terää leveämpi. Terästä tulee näin kestävämpi ja sahaus nopeutuu.

PITUUS. Tämän terän pituus on 92 mm, mutta pituus on aina sovitettava materiaaliin. Terän pitää yltää materiaalin läpi, mutta se ei saa olla niin pitkä, että se alkaa täristä.

KÄRKI mahdollistaa terän upottamisen kappaleeseen ilman esiporausta.

VAKIOMALLIT: NELJÄ TAVALLISTA TERÄÄ

PISTOSAHAN TERÄT: NELJÄ TAVALLISTA TERÄÄ

YLEISTERÄ PEHMEÄLLE PUULLE: Pistosaha sahaa helposti 10 mm:n mäntylevyä kuvan kaltaisella yleisterällä. Jos ostat teräsarjan, terän kappalehinnasta tulee edullisempi, ja voit aina sahata tuoreella terällä.

TARKKA JA SIISTI LAMINAATTITERÄ: Laminaattilevylle tarkoitetun terän ansiosta vältyt siltä, että kova, huokoinen laminaatti rispaantuisi. Viillosta tulee siistein levyn päällyspuolelta, ja levyn alapuoli rispaantuu eniten.

SIISTI OTE KOVAAN PUUHUN: Terä jättää hyvin siistin ja sileän viillon kuitujen molempiin pintoihin. Terälle täytyy kuitenkin antaa tarpeeksi aikaa sahata, muutoin se polttaa sahattavan puun ja kappale voi vaurioitua lämmöstä.

PISTOSAHAN TERÄT: NELJÄ TAVALLISTA TERÄÄ

YLEISTERÄ METALLILLE: Metallille tarkoitettu yleisterä sahaa jopa 1,5 mm paksuja levyjä. Testasimme terän ominaisuuksia ja sahasimme sillä jopa 4 mm:n rautalevyä. Valitse kaarresahauksiin kapeampi terä.

ERIKOISTERÄT: 4 TERÄÄ ERIKOISTEHTÄVIIN

hårdmetal og rustfrit stål

KOVAMETALLI JA RUOSTUMATON TERÄS: Tämä terä sahaa siististi ja nopeasti kovia metalleja kuten ruostumatonta terästä, esimerkiksi 1 mm:n liesilevyä, johon tarvitaan lovi pistokkeelle. Sopii muillekin koville teräksille.

PISTOSAHAN TERÄT: 4 TERÄÄ ERIKOISTEHTÄVIIN

AKRYYLILASIN SAHAUKSEEN: Erikoisterä viiltää kauniisti akryylia ja muita synteettisiä materiaaleja. Tukevat levyt on sahattava hitaammin ja sahaa pitää ohjata varovasti eteenpäin, jotta kaarteesta ei tule epätasaista.

PISTOSAHAN TERÄT: 4 TERÄÄ ERIKOISTEHTÄVIIN

SAHAA TIILTÄ, KIVEÄ JA LAATTOJA: Keskikovat keraamiset laatat voi sahata hitaasti tällä terällä, mutta työ sujuu paremmin kulmahiomakoneella. Tue terää, jotta se ei murru. Terä sahaa myös pehmeitä laattoja.

PISTOSAHAN TERÄT: 4 TERÄÄ ERIKOISTEHTÄVIIN

KIPSILLE JA KUITUSEMENTILLE: Kipsilevyä voi sahata yleisterällä, mutta terä tylsyy nopeasti. Tämä erikoisterä kestää kulutusta eikä rispaannuta kartonkia juuri lainkaan. Terä sahaa sekä suoria että kaartuvia linjoja ja puree myös kuitusemsnttiin.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin