TUNNE PISTOSAHASI: Napsauta yllä olevaa kuvaa ja katso, mikä tarkoitus pistosahan eri osilla on. Katso kuva suurempana (avautuu uuteen ikkunaan)

Pistosahan pikaopas

Tiedätkö kaikki pistosahan toiminnot, mihin pistosahaa käytetään ja millaisia pistosahoja markkinoilla on? Lue vastaukset pikaoppaastamme.

pistosaha

3 tyypillistä tehtävää pistosahalla

Tartu pistosahaan, kun haluat sahata tarkkoja, jyrkkiä kaarteita, kaarevia linjoja tai vain nopeasti lyhentää laudan.

Pienen kokonsa ansiosta sitä on helppo käyttää ja hallita, myös ahtaissa työkohteissa. Tässä joitakin tavallisia tehtäviä, joihin pistosaha sopii erinomaisesti:

LUE LISÄÄ: Pistosaha testi - Katso uusin testi täältä

Pistosahan tärkeät toiminnot:

Heilurin ansiosta terä liikkuu ylös ja alas sekä edestakaisin. Tällöin voit sahata nopeammin pehmeitä materiaaleja, kuten puuta.

Teränvaihto ilman esim. kuusiokoloavaimen käyttöä on uusissa pistosahoissa ehdoton ominaisuus.

Laservalo auttaa merkintöjen seuraamisessa. Laitteeseen on voitu myös upottaa stroboskooppivalo, joka vilkkuu terän liikkeen tahdissa ja antaa vaikutelman että terä seisoisi paikallaan.

Katkeamaton toiminto, että sahausnopeus säilyy samana riippumatta siitä, miten paljon sahaa kuormitetaan.

Jiiriin sahaus jalkalevyä kulmaamalla. Jalkalevyä voi kulmata pienestä painikkeesta painamalla.

Näin käytät pistosahaa

Pistosahan toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen: pidä kiinni laitteen rungosta, joka on joko sauva- tai silmukkamallinen, tähtää merkkiviivaa pitkin ja anna pystysuuntaan liikkuvan terän sahata kappale. Jos laitteessa on laservalo, merkkiviivaa on helpompi seurata.

PISTOSAHAN HUIPPUOMINAISUUS: KAAREVAT VIILLOT

Pistosaha on omiaan ympyröitä ja kaaria sahattaessa. Tälle on käyttöä esimerkiksi sahattaessa kuvioita aitaan tai kaiteeseen. Kapealla sahanterällä voi työstää todella teräviä kaarteita. Kapeat, hienohampaiset terät on nimittäin tarkoitettu hyvin voimakkaiden kaarteiden tekoon.

Jos haluat sahata ympyröitä tai pitkää suoraa linjaa, pistosaha työskentelee tarkimmin, jos tuet sitä esimerkiksi pyöröohjainta tai ohjainkiskoa vasten.

LUE LISÄÄ: Pistosahan terät