Täysikasvuinen rotta voi ryömiä Ø 2 cm:n reiästä läpi. Koko vastaa noin euron kolikkoa.

Täysikasvuinen rotta voi ryömiä Ø 2 cm:n reiästä läpi. Koko vastaa noin euron kolikkoa.

Merkkejä rottien vierailusta:

Järsittyjä kohteita, likaa, reikiä, jätöksiä ja hajua.

Mitä vahinkoa rotat tekevät?

Rottaa ja metsähiirtä voi olla vaikea erottaa toisistaan, mutta molemmat jyrsivät kaikkea mahdollista, myös sähköasennuksia. Molemmat myös levittävät tartuntoja. Rotan jätökset ovat selvästi hiiren jätöksiä suurempia ja kasoina, hiiren jätöksiä on kaikkialla. Rotat haisevat, joten jos kellarissa haisee viemäriltä ja sikalalta, siellä on todennäköisesti rottia.

Kuinka rottia torjutaan?

Soita alueesi tuholaistorjujalle, jos näet rotan (tai haistat sen). Voit myös itse panna rotanmyrkkyä tai asettaa rotanloukkuja. Selvitä näitä koskevat määräykset huolella etukäteen.

Kuinka rotilta voi välttyä?

Rotat pääsevät sisään kaikista halkaisijaltaan yli 20 mm:n kokoisista rei’istä ja raoista. Mikäli haluat sulkea ne, käytä teräsritilää, johon rotat eivät pysty jyrsimään reikää. Asenna lattiakaivon ritilän alle teräsverkko ja pidä wc-pöntön kansi suljettuna. Taloyhtiöissä tehdyistä rottahavainnoista on aina syytä ilmoittaa heti taloyhtiön hallitukselle.

Halkeilleet ja rikkinäiset viemäriputket ovat usein rottien käyttämä reitti asuntoihin. Ne on korjattava, mutta se on kallis ja työläs urakka.

Halkeilleet ja rikkinäiset viemäriputket ovat usein rottien käyttämä reitti asuntoihin. Ne on korjattava, mutta se on kallis ja työläs urakka.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Löydä rotanpesä tarkastuskameralla

Ajatus vajaan, ryömintätilaan tai terassin alle muuttavista rotista karmii selkäpiitä. Taloon pesivistä rotista puhumattakaan!

Hiiret ja rotat voivat aiheuttaa jyrsimällä suuria vahinkoja, minkä lisäksi ne levittävät tauteja. Salmonella ja leprospira ovat vain kaksi rottien levittämistä noin 60 bakteerista.

Hiiret ja rotat ovat valitettavasti hyviä piiloutumaan ja ahtautumaan paikkoihin, joihin ei pääse kunnolla käsiksi. Ne ryömivät esimerkiksi keittiön kaappien taakse, terassien alle ja vajan pohjalaattojen alle. Jos epäilet, että talossasi on kutsumattomia vieraita, suosittelemme, että selvität asian tarkastuskameralla. Esittelemme sinulle mielellämme tämän hyvän tarjouksen:

Saat juuri nyt tarkastuskameran ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä

Kyllä, kiitos: Näytä minulle uusi Tech-Pro-tarkastuskamera!

VIDEO: Tästä näet, miten tarkastuskameraa käytetään: