Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pidä rotat loitolla!

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vieraat ovat yleensä mukavia, mutta rottien kaltaiset kutsumattomat vieraat ovat kauhistus. Katso, mitä kannattaa tehdä, jos huomaat rottien käyneen talossa.

Rottien torjunta

Täysikasvuinen rotta voi ryömiä Ø 2 cm:n reiästä läpi. Koko vastaa noin euron kolikkoa.

Merkkejä rottien vierailusta:

Järsittyjä kohteita, likaa, reikiä, jätöksiä ja hajua.

Mitä vahinkoa rotat tekevät?

Rottaa ja metsähiirtä voi olla vaikea erottaa toisistaan, mutta molemmat jyrsivät kaikkea mahdollista, myös sähköasennuksia. Molemmat myös levittävät tartuntoja. Rotan jätökset ovat selvästi hiiren jätöksiä suurempia ja kasoina, hiiren jätöksiä on kaikkialla. Rotat haisevat, joten jos kellarissa haisee viemäriltä ja sikalalta, siellä on todennäköisesti rottia.

Kuinka rottia torjutaan?

Soita alueesi tuholaistorjujalle, jos näet rotan (tai haistat sen). Voit myös itse panna rotanmyrkkyä tai asettaa rotanloukkuja. Selvitä näitä koskevat määräykset huolella etukäteen.

Kuinka rotilta voi välttyä?

Rotat pääsevät sisään kaikista halkaisijaltaan yli 20 mm:n kokoisista rei’istä ja raoista. Mikäli haluat sulkea ne, käytä teräsritilää, johon rotat eivät pysty jyrsimään reikää. Asenna lattiakaivon ritilän alle teräsverkko ja pidä wc-pöntön kansi suljettuna. Taloyhtiöissä tehdyistä rottahavainnoista on aina syytä ilmoittaa heti taloyhtiön hallitukselle.

Rottien torjunta viemäriputkeissa

Halkeilleet ja rikkinäiset viemäriputket ovat usein rottien käyttämä reitti asuntoihin. Ne on korjattava, mutta se on kallis ja työläs urakka.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin