Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tämän takia omenat PITÄÄ kerätä maasta

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Syksy on jo ovella, ja hedelmät alkavat pudota puista. Älä jätä hedelmiä lojumaan nurmikolle liian pitkäksi aikaa, sillä ne houkuttelevat kutsumattomia vieraita!

Mädäntyviä omenoita

Mitä enemmän pihalla on hedelmäpuita, sitä enemmän kutsumattomia vieraita pihalle ilmestyy, kun hedelmät putoavat maahan. Piha suorastaan kuhisee elämää.

Tuoreet hedelmät ovat ihania, mutta haukatusta omenasta kurkkaava mato on pelkästään ällöttävä. Vielä kuvottavampaa on, jos omenasta kurkistaa puolikas mato! Iltapäiväkahvien juominen terassilla on lähes hengenvaarallista, jos voisilmäpullan ympärillä pörrää joukko vihaisia ampiaisia.

Onneksi asialle voi tehdä jotain. Kerää maahan pudonneet hedelmät ylös niin nopeasti kuin mahdollista. Vältät ampiaisten ja tappajaetanoiden joukkohyökkäyksen, eikä omenoihin tule kokonaisia tai puolikkaita matoja.

Lue lisää:: Näin vältyt kuokkavierailta

Tappajaetanat

Mädäntyvät hedelmät ovat tappajaetanoiden herkkua. Hedelmät vetävät etanoita puoleensa matkojen päästä. Kulkiessaan etanat tuhoavat kaiken eteensä osuvan.

Ampiaiset

Loppukesästä ja alkusyksystä ampiaiset etsivät sokeria. Siellä missä on mädäntyvä omena, on varmasti myös ampiaisia. Käytä suojahanskoja, kun poimit hedelmiä talteen!

LUE MYÖS: [Näin pääset eroon pihalla olevista ampiaisista!**](https://teeitse.com/puutarha/tuholaiset-karkota-ampiaiset-kotoa-ja-puutarhasta)

Tuhoeläimet

Omenakääriäinen on perinteinen "omenamato". Toukka syö omenaa, kunnes kehittyy perhoseksi.

Toukat poraavat reikiä omenan ytimeen, ja kun hedelmä putoaa puusta, hyönteinen talvehtii maassa tai puun kuoren alla.

Seuraavana kesänä omenakääriäiset voivat vallata yhä enemmän hedelmiä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin