Murtosuojaus

Suojaa kotisi murroilta. Voit suojata kotisi murroilta monella eri tavalla. Olemme koonneet näille sivuille paljon neuvoja ja ohjeita kodin suojaamiseksi.

  Murtosuojaus – kysymys 3 minuutista

  Murtosuojauksessa on yksi selkeä tavoite, johon kannattaa tähdätä. Pyri viivyttämään varkaan sisäänpääsyä kolmella minuutilla. Kansainväliset tutkimukset osoittavat, että varkaat jaksavat yrittää murtautumista kolmen minuutin ajan. Sen jälkeen he antavat periksi.

  Ovien ja ikkunoiden murtosuojaus tekee murtautumisesta niin vaikeaa, että varkaat yleensä luovuttavat. Varkaat eivät halua tuhlata enempää aikaa taloon pääsemiseen, jos lähistöllä on taloja, joihin pääsee helpommin.

  Tehokas murtosuojaus: Pelota – Pysäytä – Paljasta -menetelmä

  Tee Itse on kehittänyt yhdessä poliisin ja asiantuntijoiden kanssa Pelota – Pysäytä – Paljasta -murtosuojausmenetelmän. Se perustuu muutamaan perusasiaan:

  1. Pelota
   Pyri tekemään talostasi sellainen, etteivät varkaat kiinnostu siitä. Pidä talo asutun näköisenä ja varoita varkaita dna-merkinnästä kertovilla tarroilla. Asenna valot, jotka syttyvät aamulla ja sammuvat automaattisesti illalla, jotta talo näyttää asutulta myös silloin, kun et ole kotona.

  2. Pysäytä
   Elleivät varkaat hätkähdä pelottelua, heidät pitää pysäyttää. Asenna oviin kunnon lukot ja suojaa ikkunat siten, ettei niitä voi avata ulkoa.

  3. Paljasta
   Jos mikään ei auta ja varkaat pääsevät sisälle, heidät pitää paljastaa hälyttimillä ja valvontakameroilla. Se on kuitenkin murtosuojauksen viimeinen vaihe.

  Pelottelu on halvinta murtosuojausta

  Pelottelu on halvinta murtosuojausta. Paljastavat hälyttimet ja valvontakamerat maksavat paljon enemmän.

  Voit pelotella varkaita halvoilla herätyskelloilla, sotkuisella eteisellä sekä pyytämällä naapureita tyhjentämään postilaatikon ja käyttämään roskapönttöä, kun olet matkoilla. Murtovarkaat pelkäävät kaikkein eniten ystävällisyyttä. Tervehdi kaikkia ohikulkijoita ja kysy tuntemattomilta, voitko auttaa heitä jotenkin. Se on tehokkain tapa suojautua murroilta. Varkaat siirtyvät herkästi muualle, jos heidän kasvonsa ovat jääneet jonkun mieleen.

  Ikkunoiden ja ovien murtosuojaus

  Ikkunoiden ja ovien vaihtaminen turvallisempiin malleihin tulee kalliiksi. Onneksi hyvät ikkunalukot riittävät yleensä murtosuojaukseen.

  Kiinnitä huomiota erityisesti takaoveen ja ikkunoihin, jotka ovat suojassa naapureiden katseilta. Mitä pitempään varas saa touhuta rauhassa, sitä paremmin ikkunat ja ovet pitäisi suojata. Takaovessa pitäisi olla sisältä lukittava lukko. Jos suunnittelet oven vaihtamista, harkitse mallia, jonka ikkunaa on vaikea rikkoa.

  Paljon käytännön vinkkejä murtosuojaukseen

  Löydät täältä paljon juttuja, joissa on ohjeita talon murtosuojaukseen. Muista, että murtosuojaus ei tarkoita pelkästään tavaroiden suojaamista, sillä se suojaa myös ikäviltä kokemuksilta. Murtovarkaus ja paikkojen sotkeminen voi viedä turvallisuuden tunteen pitkäksi aikaa.