Harkinta on paras turvatae

Kohenna kodin turvallisuutta tarpeen mukaan sen sijaan, että välittömästi investoisit hälytysjärjestelmiin, superlukkoihin ja muihin huippukalliisiin turvalaitteistoihin.

Tarkastele kotiasi varkaan silmin: Jos aikoisit murtautua omaan kotiisi, mieti, mitkä kohdat talosta on huonoimmin suojattu? Varkaat valitsevat yleensä helpoimman ratkaisun. Tämän vuoksi varkaan työstä kannattaa tehdä mahdollisimman hankalaa, jolloin hän todennäköisimmin valitsee jonkin helpomman kohteen.

Terassista kannattaa aloittaa, sillä usein varkaat tunkeutuvat taloon ja talosta ulos juuri terassin kautta. Varmista myös, että varas ei sisään päästyään pysty avaamaan ulko-ovia sisäpuolelta. Murtovaras etsii uloskäyntiä, josta on helppo pujahtaa ulos. Murtautuja kyllä aina pääsee taloon sisälle niin halutessaan, mutta mitä vaikeammaksi sisäänpääsyn tekee varkaalle, sen paremmin koti on turvattu.

10 tapaa parantaa kotisi murtosuojausta

1. Varmuuslukko ja vastalevy: Estä lukon auki ponnahtaminen vaihtamalla varmempaan lukkomalliin, jossa on vankat teljet ja korkealaatuinen lukkosylinteri.

2. Ikkunalukot: Estä varasta pakenemasta saaliineen: varusta houkuttelevimmat ikkunat lukoilla.

3. Ulkopuoliset lasilukot: Varmista, että ikkunalasia ei voi irrottaa, sillä tämä on suosituin murtautumiskeino.

4. Lukollinen kahva: Estä terassin kautta murtautuminen, sillä näin suljet yhden yleisimmistä murtautumisreiteistä.

5. Lukitse vääntämisen sijaan: Älä anna varkaan paeta pääoven kautta. Murtovaras varmistaa lähes aina itselleen ylimääräisen pakoreitin siltä varalta, että talon omistaja palaa yllättäen kotiin ja häiritsee työrauhaa.

6. Turvasäppi: Tee ikkunoista erityisen turvalliset varustamalla ne lapsilta suojatuilla säpeillä.

7. Yksisuuntaiset ruuvit: Huijaa varasta käyttämällä yhteen suuntaan kiertyviä ruuveja - siis vain sisään päin kiertyviä ruuveja.

8. Ylimääräinen turvahela: Hankaloita varkaan sisääntuloa varustamalla ikkuna turvahelalla.

9. Tapit ikkunoihin ja oviin: Pysäytä sinnikäs varas, joka olisi valmis sahaamaan ulko-ovien saranat poikki rautasahalla.

10. Kiertyvät kalterit kellarin ikkunoihin: Tuota ketterälle varkaalle päänvaivaa asentamalla kellarin ikkunoihin kalterit.

Lataa koko artikkeli ja lue lisää.