Tee talostasi turvallisempi valvontakameralla

Valvontakamera on hyvä lisä kodin turvajärjestelmään. Varas valitsee luultavasti toisen kohteen, jos tietää tulevansa kuvatuksi.

Valvontakamera

Tehokkaan valvontakameran terävät kuvat voivat auttaa saamaan varkaan kiinni.

Valvontakamera voi tehdä kodista turvallisemman

Valvontakamera on hyvä lisä kodin turvajärjestelmään. Valvontakamera ei kuitenkaan riitä murtosuojaukseksi, sillä se ei estä murtautumista. Valvontakamera toimii kuitenkin vähintään yhtä hyvin kuin murtohälytin.

Näihin tilanteisiin valvontakamera sopii:

  • Muun murtosuojauksen lisäksi. Hyvät lukot ja muu mekaaninen murtosuojaus ovat tärkeimmät.
  • Jos naapuriin on pitkä matka tai talo on muuten otollinen murtokohde.
  • Jos valvontakamera toimii samalla liiketunnistimena, joka kertoo talon ympäristössä tapahtuvasta liikkeestä.

LUE LISÄÄ: Tämän takia liiketunnistin on kätevä

Parhaat valvontakamerat toimivat wifillä

Varkaan on helppo peittää kasvonta valvontakameran kohdalla, joten kameran ensisijainen tarkoitus ei ole tunnistaa varasta vaan pelottaa varkaat muualle. Varkaan on helpompi murtautua taloon, jossa ei ole valvontakameraa.

Valvontakamera wifi

Wifi-valvontakameralla kodin tapahtumia voi seurata mistä päin maailmaa tahansa.

Monet valvontakamerat voi yhdistää verkkoon wifillä tai verkkokaapelilla. Monet liiketunnistimella toimivat valvontakamerat ovat huomaamattomia, ja ne lähettävät tiedon liikkeestä talon omistajalle. Omistaja voi tarkistaa saman tien, liikkuuko talon vieressä kissa, postinkantaja vain murtovaras. Siinä mielessä valvontakamera on vähintään yhtä tehokas kuin murtohälytin.

Yhdistä valvontakamera muihin laitteisiin

Nykyään monet valvontakamerat voi yhdistää iHomen tyyppisiin älykotijärjestelmiin. Voit esimerkiksi säätää olohuoneen valot syttymään ja musiikkilaitteet käynnistymään liiketunnistimen perusteella. Se on hyvä tapa laajentaa valvontakameran käyttömahdollisuuksia ja estää murtoja tehokkaasti.

Valvontakamera ulos

Valvontakameran käyttämiseen ulkona liittyy sääntöjä. Kamera saa kuvata vain omaa tonttia. Se ei saa kuvata ohikulkevaa tietä tai naapurin tonttia.

Kuvaa varkaasta ei saa jakaa Facebookiin tai muuhun sosiaaliseen mediaan, vaan kuvat pitää luovuttaa poliisille. Poliisi päättää oman harkintansa mukaan kuvan julkaisemisesta.

Ulkona oleva valvontakamera voi pitää varkaat loitolla talostasi.

    Muut lukevat juuri nyt …