Valvontakamera

Työrauha on tärkeää myös murtovarkaalle. Varas siirtyy luultavasti rauhallisempaan paikkaan, jos tietää tulevansa kuvatuksi.

Turvakameran ostajalla on mistä valita. Internet on väärällään valvontajärjestelmiin erikoistuneita verkkokauppoja, eikä hintakaan ole este, sillä kokonainen kamerajärjestelmä maksaa vain muutaman satasen.

Valvontajärjestelmien vertailu on kuitenkin vaikeaa.

LUE MYÖS: Suojaudu murtovarkailta - helppoja ja tehokkaita vinkkejä asunnon murtosuojaukseen.

Esimerkiksi kuvan laatua on hankala arvioida pelkän mainostekstin perusteella, vaikka laatu on turvakameran tärkein ominaisuus. Videolle tallentunut auto ei yleensä ratkaise rikosta, mutta rekisterinumero voi johdattaa suoraan varkaiden jäljille.

Yksi vaihtoehto on googlettaa kameran merkki ja mallinumero ja lukea verkosta englanninkielisiä käyttäjäarvioita. Arviot kertovat ainakin sen, ovatko muut asiakkaat olleet tyytyväisiä hankintaansa.

Kamera pitää asentaa oikein. Sen pitää osoittaa paikkaan, josta varkaat todennäköisimmin pyrkivät sisään. Kameran pitäisi näkyä mielellään tielle asti, jotta varkaat osaavat kiertää talon kaukaa. Eikä kamera saa kuvata naapurin tonttia tai yleistä tietä.

Lataa koko artikkeli: "Häädä varkaat kameralla" Jutussa opastetaan, millainen valvontakamera kannattaa hankkia ja mihin se pitää sijoittaa. Jutussa käydään läpi myös valvontakameroita koskeva lainsäädäntö.