Pysäytä varas: suojaa ikkunasi huolellisesti

Varas murtautuu usein sisään ikkunan kautta. Ikkunat on helppo avata tai irrottaa, joten ne kannattaa suojata huolellisesti.

Vaikeusaste
Vie aikaa
30 minuuttia
Hinta
5 euroa

Johdanto

Lukko on hyvä lisäsuoja ikkunaan, joka on murtovarkaille otollisessa paikassa. Varkaat suosivat etenkin talon takana olevia ikkunoita, joiden edessä on helppo työskennellä suojassa ohikulkijoiden katseilta.

Yleensä varkaat joko rikkovat ikkunan tai pyrkivät irrottamaan lasilistat. Lukko estää ikkunan avaamisen, sillä kehys on lukittu karmiin ja ikkunasta kiipeäminen on tavallista vaikeampaa. Usein varas jättää leikin sikseen, kun huomaa, että ikkunassa on lukko.

Tässä jutussa asennettava lukko ei ole vakuutusyhtiöiden hyväksymä, mutta siitä huolimatta hyvä ja halpa ratkaisu. Osa samantyyppisistä lukoista on vakuutusyhtiöiden hyväksymiä.

LUE LISÄÄ: Tee talostasi turvallisempi valvontakameralla

Ohjeet

01
Asenna lukot murto-alttiisiin ikkunoihin 7 Vaihe

Kaikkiin ikkunoihin ei kannata asentaa lukkoja, sillä se tekisi elämästä liian vaikeaa. Kukaan ei jaksa avata ikkunoita avaimella joka kerta tuulettamista varten. Lukko voi kuitenkin olla hyvä idea varkaiden suosimissa paikoissa kuten talon takana, missä varas voi työskennellä suojassa ohikulkijoiden katseilta. Lukko vaikeuttaa ja hidastaa murtautumista, sillä lukittua ikkunaa ei voi avata. Lukko voi viedä niin paljon aikaa, että varas katsoo paremmaksi luovuttaa.

Aseta kolikko paikkaan, johon lukko tulee. Kolikko nostaa lukkoa hieman ja varmistaa, ettei se osu ikkunan karmiin.

Merkitse ruuvien paikat lukon reikien läpi. Poraa ikkunan kehykseen valmiit reiät 3 millin terällä. Siten kehys ei halkea, kun ruuvit väännetään kiinni.

Sulje ikkuna ja väännä avainta. Väännä, kunnes lukko tekee jäljen karmiin.

Merkki näyttää paikan holkille, johon lukitustappi painuu. Jos lukitustappi ei tee kehykseen kunnollista jälkeä, voit värjätä tapin pään lyijykynällä.

Poraa karmiin holkin mentävä reikä. Katso terän paksuus pakkauksesta. Tässä käytetään 12 millin terää.

Paina holkki reikään. Holkin pitää painua niin syvälle, että vain sen kaulus jää näkyviin. Siten lukitustappi mahtuu liukumaan kevyesti paikalleen.

Nyt ikkunan voi lukita. Tappi sopii holkin sisään, ja ikkunan kehyksen voi avata vain avaimella. Se vaikeuttaa sisälle kiipeämistä.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …