Paranna turvallisuuttasi uudella lukolla

Älä anna varkaille mahdollisuutta kulkea pääovestasi miten haluavat. Vaihda vääntönupillinen lukko malliin, joka avataan avaimella sisältä ja ulkoa. Näin vaihdat lukon.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
200 euroa

Johdanto

Ohjeet

01
Ennen lukon asennusta 3 Vaihe

Lukkomalli, jossa oven sisäpuolella on vääntönuppi, helpottaa varkaan työtä, kun hän on poistumassa työkohteestaan. Ovesta on helppo kuljettaa kaikki arvotavarat ulos. Vaihda varkaiden varalta lukkoon, joka vaatii avaimen oven molemmin puolin.

Irrota vanha lukko ja ota se mukaan liikkeeseen, ennen kuin ostat uuden. Näin varmistat, että uusi lukko sopii vanhan lukon reikään.

1

Irrota vanha vääntönuppi oven sisäpuolelta. Irrota tämän jälkeen peitelevy sisä- ja ulkopuolelta. Irrota myös ulkopuolella oleva lukkosylinteri.

2

Mittaa reiän syvyys. Jotta osaisit ostaa sopivan lukkosylinterin ja tarvittaessa myös sylinterirenkaan, mittaa reiän syvyys sekä ulko- että sisäpuolelta.

3

Poista vääntörauta irrottamalla lukon pohjalla olevat ruuvit. Nyt voit asentaa uuden sylinterin paikalleen.

02
Lukkosylinterin asennus 10 Vaihe

Uusi lukko on ruuvattu yhteen oven sisäpuolelta, ja lukkosylinterin ympärillä on kaulukset, jotka myös on ruuvattu yhteen sisäpuolelta. Vaikka asennustapa on melko yksinkertainen, oven läpi menevien ja osia yhdistävien ruuvien pituutta joutuu sovittamaan. Tehtävästä selviää helposti pihdeillä tai rautasahalla.

1

Pura tuplasylinteri. Kun otat osan paketista, sylinterit on yleensä ruuvattu yhteen. Irrota ruuvit.

2

Sylinterit ovat erilaiset. Koska ne ruuvataan yhteen oven sisäpuolelta, sisemmässä sylinterissä pitää olla selkeä lovi ruuveille.

3

Ruuvaa sylinterit yhteen. Pidä kiinni molemmista sylintereistä ja yhdistä ne oven läpi mukana tulleilla ruuveilla. Lyhennä ruuveja, jos ne ovat liian pitkät.

4

Tarkista ulkopuolinen lukkokaulus. Ruuvien pitää mennä kahden kauluksen ”putken” sisään. Tässä lukee, että ruuvit työntyvät 13 mm ulos, joten näin pitkälle ruuvien tulee yltää pohjasta ylöspäin.

5

Työnnä pitkät ruuvit lukkokauluksen läpi ja katso, kuinka pitkälle ne ylettyvät toisella puolella.

6

Katkaise ruuvit sopi vaan pituuteen. Jos tämä ei onnistu pihdeillä, käytä rautasahaa.

7

Yhdistä lukkokaulukset ruuveilla. Jos ulompi kaulus on liian korkealla tai matalalla, olet kääntänyt sen väärinpäin. Tarkista sisäpuolella olevan pienen nuolen suunta.

8

Kiristä ruuvit. Käytä tavallista ruuvitalttaa, ei sähkötoimista, jotta ruuvitaltta ei luista ja jätä oveen rumia jälkiä.

9

Tarkista, että lukko toimii. Avaimen pitää kiertyä vaivatta ja se pitää saada lukosta pois sekä lukitussa että lukitsemattomassa asennossa.

Avaimia ei tietenkään pidä jättää lukkoon, kun poistuu talosta. Ei mielellään edes sisäpuolelle.

Vie aikaa

Pari tuntia.

Hinta

100-200 € riippuen lukkomallista.

Vaikeusaste

Mittaa ja ota vanha sylinteri liikkeeseen mukaan, niin selviät työstä ongelmitta.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.