Valvontakamera: Asemma se itse

Voit suojata talosi langattomilla valvontakameroilla, jotka ottavat terävää kuvaa kutsumattomista vieraista. Arlon valvoltakamerat on helppo asentaa ja ottaa käyttöön. Niitä ohjataan puhelinsovelluksella.

Unohda virtajohdot ja rakeiset mustavalko kuvat videonauhalla tai muisti kortilla. Nykyaikaiset valvonta kamerat toimivat monta kuukautta samoilla paristoilla, kamerat on helppo asentaa ja ne tallentavat kuvat suoraan pilvipalveluun langattoman koti verkon kautta.

Nyt on hyvä aika tarttua toimeen. Valvonta kameroiden käyttöön otto ei ole koskaan ollut yhtä helppoa.

Valitse yksi järjestelmä

Markkinoilla on useita hyvin samanlaisia valvontajärjestelmiä. Jos kodissasi on jo hälytysjärjes telmä, ota selvää, voiko siihen liittää kameroita.

Jos hankit uuden järjestel män, hanki vain siihen kuuluvia kameroita, jotta voit käyttää kaikkia yhdellä puhelin sovelluksella.

Helppo ja kehittynyt

Tässä jutussa keskitytään Arlon kameroihin ja järjestelmään. Yhtiöllä on hyvä valikoima kameroita, ja ne ovat saaneet testeissämme hyviä arvosanoja. Kätevään ohjelmistoon saa yhteyden puhelimella ja tieto koneella, ja kamerat voi ohjelmoida keskittymään tiettyihin alueisiin. Kamerat tunnistavat eläimet, ihmiset ja autot.

Kuvat tallentuvat pilvi palveluun ja poistuvat itsestään 30 päivän kuluttua. Saat käyttöön kaikki Arlo­ järjestelmän toiminnot tekemällä kuukausitilauksen, jonka hinta vaihtelee kameroiden määrän mukaan.

Vaikuttava valikoima

Arlo-järjestelmään kuuluu paljon fiksuja kameroita ja niihin sopivia varusteita, jotka sopivat monenlaisiin kodin valvonta -tarpeisiin. Valitsimme tähän kourallisen laitteita, jotka tuntui -vat mielestämme kaikkein fiksuimmilta.

Arlo Essential Video Doorbell

Ovikello, jossa on Ovikello, jossa on sisäinen kamera, mikrofoni ja sireeni. Ovikellolla voi jutella ovella seisoville vieraille puhelinyhteyden kautta.

Hinta noin 180 euroa

Arlo Ultra 4K

Laitteessa on voimakas led-valo ja yönäkötoiminto. Kameran voi säätää siten, ettei se ota kuvaa kaikkiin suuntiin, ja sillä voi zoomata kasvoihin ja liikkuviin kohteisiin.

Hinta noin 335 euroa

Arlo Pro 3 Floodlight

Isot ledit loistavat 2000-3 000 lumenin voimakkuudella ja muuttavat yön päiväksi. Maksimivoimakkuus edellyttää kiinteää sähköliitäntää.

Hinta noin 250 euroa

Outdoor Security Mount
Pienten kameroiden mukana tulee magneettipidike, joka toimii loistavasti. Voit ostaa sen lisäksi tukevamman ratkaisun.

Hinta noin 20 euroa

Aurinkokennolaturi

Jos haluat välttyä kameran lataamiselta, voit asentaa sen yhteyteen aurinko­ kennolaturin.

Hinta noin 70 euroa

Arlo Essential

Pieni, tukeva ja säänkestävä laite ottaa vain HD-kuvaa. Kamerassa on pimeänäkö-toiminto ja liiketunnistin.

Hinta noin 120 euroa

Arlo Go 4G

Laitteessa on kiinteä sim-kortti, jonka voi yhdistää 4G-verkkoon. Se on kätevää, jos langaton koti -verkko ei riitä.

Hinta noin 300 euroa

Valitse oikea paikka

Seuraavaksi kameroille pitää löytää oikeat paikat. Siinä pitää ottaa huo-mioon kaksi asiaa: että kameroiden näkökenttä kattaa koko tarvittavan alueen ja niiden yhteys kotiverk-alueen kotiverk koon on tarpeeksi hyvä. Molemmat on helppo tarkistaa puhelinsovel-luksella, joten kamerat kannattaa liittää sovellukseen ennen kiinni ruuvaamista.

Ota puhelin käteen ja katso näytöltä, miltä kuvakulma näyt-tää, ennen kuin kiinnität kameran lopullisesti. Näet näytöltä signaalin voimakkuuden ja voit tarkistaa, näkyvätkö kamerasta tarvittavat ovet, ikkunat ja kulkutiet. Kamerat ottavat laajakuvaa, joten voit asentaa ne pään yläpuolelle ja suunnil-leen kuvattavan alueen keskelle.

Perusyksikön kanssa tai ilman
Jotkut Arlon kamerat toimivat suoraan kotiverkossa, mutta toisten kanssa tarvitaan niin sanottua pe-rusyksikköä. Se yhdistetään johdol-la reitittimeen, ja se varmistaa, että kamerat saavat paremman langattoman yhteyden. Perusyksikkö tulee niiden kameroiden mukana, joiden kanssa sitä ehdottomasti tarvitaan. Sen voi ostaa myös erikseen, jos signaali on jostain syystä liian huono.

3 tapaa valvoa tehokkaasti

Voit valita kameran laajasta valikoimasta oman tarpeesi ja rahatilanteesi mukaan. Olemme koonneet tähän erilaisia vaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisille taloille. Valvontajärjestelmää on helppo laajentaa milloin tahansa lisäkameroilla, aurinkokennolatureilla ja muilla laitteilla, jos siihen tulee tarvetta.

Rivitalo

Molemmilla puolilla asuu seinänaapuri, joten kameroita tarvitaan vain etu- ja takapihan valvontaan. Etuoven viereen asennetaan kamerallinen ovikello, joka säästää tilaa ja riittää koko etupihan valvomiseen. Takapihalle asennetaan yksi Pro 3 Floodlight -kamera, jossa on kamera ja kätevä valaisin samassa paketissa. Siitä on hyötyä, jos pihalta pitää hakea jotain pimeässä.

1 x Essential Video Doorbell etuovella
1 x Pro 3 Floodlight takapihalla

Hinta noin 430 euroa

Pieni talo

Valitsimme tälle pienelle omakotitalolle pakettiratkaisun, joka koostuu kolmesta Arlon halvimmasta kamerasta. Ne ottavat vain HD-videokuvaa eikä niissä ole valoja, mutta ne kuvaavat myös pimeässä ja riittävät talon valvomiseen. Voit laajentaa kamerasarjaa myöhemmin tai vaihtaa kameroita parempiin tarpeen mukaan. Voit liittää järjestelmään myös ovikellokameran tai valot, jotta saat parempaa kuvaa talon vierestä.

3 x Essential HD

Hinta noin 360 euroa

Iso talo

Ison omakotitalon valvonnassa ei kannata pihistellä. Portilla on mobiiliverkkoyhteydellä toimiva Arlo Go -kamera, sillä langaton kotiverkko ei yllä sinne asti eikä kiinteiden johtojen vetäminen houkuttele. Kameraan liitetään aurinkokennolaturi, jotta kameran käyttö ei kaadu paristojen vaihtamiseen. Arlo Ultra ottaa 4K-videokuvaa, siinä on yönäkötoiminto ja valot talon joka puolelle.

1 x Go aurinkokennolaturilla (pihatielle)
5 x Ultra 4K (muihin paikkoihin)

Hinta noin 2050 euroa

Aloita sovelluksesta

Arlo toimii langattomassa kotiverkossa, joten kamera kannattaa sijoittaa paikkaan, jossa on hyvä signaali. Voit etsiä sopivan paikan yhdistämällä kameran sovellukseen ja kuljettamalla kameraa eri puolilla pihaa, ennen kuin ruuvaat telineen kiinni. Nyky-aikaiset, hyvin eristetyt talot voivat estää signaalin kantaman tehokkaasti. Arlo-sovellus on helposti ymmärrettävä, ja jokaiselle laitteelle on omat ohjekirjansa, joissa on kuvia ja lista tarvittavista asennus-työkaluista. Niiden perusteella on helppo lisätä laitteita järjestelmään.

1

Paina laitetta, jonka ha-luat lisätä sovellukseen. Sen jälkeen sinun tarvitsee vain noudattaa ohjeita, jotka ovat hyvin helposti tajuttavia.

2

Tarkista signaalin voimak-kuus ja kameran näkökenttä sovelluksesta. Voit kokeilla asentaa kameran useampaan eri paikkaan ja valita sen, jossa on paras signaali. Jos laite ei saa tarpeeksi hyvää yhteyttä, voit yrittää ratkaista ongelman ostamalla järjestel-mään signaalia vahvistavan perus yksikön. Sen voi ostaa erikseen tai osana laitesarjaa.

Asenna kamera

Arlo Pro 3 Floodlight liitetään aurinkokennolaturiin ja ruuvataan kiinni taustalevyyn. Pienempien kameroiden mukana tulee pieni magneettinen pidike, joka asennetaan yhdellä ruuvilla.

1

Asenna taustalevy siihen kuuluvilla ruuveilla. Tämä kamera asennetaan vajan räystään alle, eikä levyn kiinnittämiseen tarvita tulppia. Levyn pohjassa oleva nuoli näyttää, miten päin levy pitää asentaa.

2

Napsauta sokkeli kiinni taustalevyyn ja kiinnitä se pohjasta ruuvilla.

3

Säädä kamera oikeaan kulmaan ja kiinnitä se sokkelia kääntämällä. Avaa sovellus ja katso ruudulta, onko kuvakulma oikea. Jos et yhdistä kameraan aurinkokennolaturia kuten tässä jutussa, voit lopettaa tähän vaiheeseen.

4

Ruuvaa laturi räystäälle tai muuhun vastaavaan paikkaan, jossa se saa kunnolla aurinkoa. Laturi toimii parhaiten, kun kenno on etelään päin. Napsauta latausjohdon toinen pää kiinni kameraan. Johdossa on magneettinen pää, eikä sitä voi asentaa väärin päin.

    Muut lukevat juuri nyt …