Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kynnyksen vaihtaminen

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kynnyksen vaihtaminen ei ole ollenkaan niin monimutkaista kuin voisi luulla. Kynnyksiä myydään valmiina, ja jos sopivan kokoisia ei ole saatavilla, niitä on saatavana myös metrimittaisina.

Kynnystä mitattaessa on mitattava ovenkarmien alle saakka niin, että jalkalistan tapit tulevat piiloon. Tässä leveys on 87 cm, joka merkitään suorakulmalla kynnykseen. Kynnys sahataan käsisahalla. Seuraavaksi kynnys sovitetaan paikalleen.

Entisen kynnyksen takana on usein tappeja, joiden takia kynnys ei mahdu tarpeeksi pitkälle. Nämä esteet pitää poistaa taltalla. Muista, että taltan terän vino puoli tulee alaspäin. Näin yläreunan talttausjäljestä tulee tasainen. Kun tapit on poistettu, kynnys työnnetään paikalleen.

Se puristetaan nyt karmia vasten kiilan avulla.Kun kynnyksen uloke tulee ovenkarmia vasten, siihen jää hieman väliä. Siksi siitä on koverrettava hieman pois. Kumpaankin reunaan tehdään merkintä, jonka kohdalta sahataan selkäsahalla.

Sitten sahattu kohta siistitään taltalla. Jotta kynnys mahtuu helpommin oven alle, siitä kannattaa höylätä pari lastua niin, että reunat pyöristyvät hieman. Kynnys asetetaan paikalleen, ja sitä kohotetaan hieman sorkkaraudalla.

Kynnyksen alle asetetaan pari kovalevyn kappaletta, jotka pitävät kynnyksen karmia vasten. Kovalevypalat laitetaan kumpaankin reunaan sekä keskelle, niin ettei kynnys anna periksi kun sille astutaan. Kiilat poistetaan, ja kovalevyjen ylimääräiset osat irrotetaan taltalla.

Lopuksi kynnyksen kummallekin puolen kiinnitetään reunalista, joka sulkee samalla kynnyksen ja lattian välisen raon. Lista naulataan kiinni upponauloilla, jotka upotetaan tuurnalla. Nyt oviaukossa on uusi kynnys, joka sopii täydellisesti oveen ja kestää monta vuotta.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Kynnyksen vaihtaminen
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin