Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Uusi kynnys

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

VIDEO: Tarkat mitat ja hyvät tuet ovat tärkeimpiä asioita uuden kynnyksen asentamisessa. Katso, kun kirvesmies näyttää, miten se tehdään.

Kynnystä mitattaessa on mitattava ovenkarmien alle saakka niin, että jalkalistan tapit tulevat piiloon. Tässä leveys on 87 cm, joka merkitään suorakulmalla kynnykseen. Kynnys sahataan käsisahalla. Seuraavaksi kynnys sovitetaan paikalleen.

Entisen kynnyksen takana on usein tappeja, joiden takia kynnys ei mahdu tarpeeksi pitkälle. Nämä esteet pitää poistaa taltalla. Muista, että taltan terän vino puoli tulee alaspäin. Näin yläreunan talttausjäljestä tulee tasainen. Kun tapit on poistettu, kynnys työnnetään paikalleen.

Se puristetaan nyt karmia vasten kiilan avulla.Kun kynnyksen uloke tulee ovenkarmia vasten, siihen jää hieman väliä. Siksi siitä on koverrettava hieman pois. Kumpaankin reunaan tehdään merkintä, jonka kohdalta sahataan selkäsahalla.

Sitten sahattu kohta siistitään taltalla. Jotta kynnys mahtuu helpommin oven alle, siitä kannattaa höylätä pari lastua niin, että reunat pyöristyvät hieman. Kynnys asetetaan paikalleen, ja sitä kohotetaan hieman sorkkaraudalla.

Kynnyksen alle asetetaan pari kovalevyn kappaletta, jotka pitävät kynnyksen karmia vasten. Kovalevypalat laitetaan kumpaankin reunaan sekä keskelle, niin ettei kynnys anna periksi kun sille astutaan. Kiilat poistetaan, ja kovalevyjen ylimääräiset osat irrotetaan taltalla.

Lopuksi kynnyksen kummallekin puolen kiinnitetään reunalista, joka sulkee samalla kynnyksen ja lattian välisen raon. Lista naulataan kiinni upponauloilla, jotka upotetaan tuurnalla. Nyt oviaukossa on uusi kynnys, joka sopii täydellisesti oveen ja kestää monta vuotta.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin