Kynnys graniitista

VIDEO: Graniitista tehty kynnys on todella kestävä. Tässä näytetään, miten muurari leikkaa kynnyksen vesileikkurilla, liimaa kynnyksen kiinni betonilattiaan ja viimeistelee asennuksen silikonisaumalla.

Uusi kynnys tulee aiemman kynnyksen päälle, joten aluksi naputellaan irtonainen rappaus ja betonin epätasaisuudet pois muurarin vasaralla, niin että kiinnityslaasti tarttuu kunnolla.

Kynnys menee kummallakin puolella olevien listojen alle, joten niistä on leikattava pieni pala. Koska kynnys sattuu olemaan saman paksuinen kuin vesivaaka, merkinnät voi tehdä sen avulla. Käsisaha tuetaan palikan avulla.

Tähän ei saa käyttää kynnystä, koska siihen voi tulla naarmuja sahanterästä. Seuraavaksi mitataan kynnys. Oven leveys on 72,8 cm, ja graniittilevyyn mitataan pituudeksi 72,5 cm, niin että siihen jää muutama millimetri pelivaraa.

Merkintä tehdään huolellisesti, ja suorakulman avulla varmistetaan, että kynnys leikataan varmasti suoraan. Kynnyksen leveys kummassakin päässä on 11 cm, joka merkitään graniittilevyn molempiin päihin. Merkkien välille raaputetaan pitkä viiva suoran vesivaa’an avulla.

Seuraavaksi graniitti leikataan vesisirkkelillä. Vesisirkkelin vedensaannista on huolehdittava koko leikkauksen ajan timanttiterän voitelemiseksi ja viilentämiseksi.

Kun kynnys on leikattu, reuna pyöristetään kulmahiomakoneella niin, että se muistuttaa leikkaamatonta reunaa. Sen jälkeen reuna hiotaan hienolla hiomakivellä.Kun laatta on sopivan kokoinen, se liimataan paikalleen.

Kun se on kasteltu, oviaukon alareunaan levitetään kiinnityslaastia, joka kammataan hammastetulla teräslastalla. Kiinnityslaastia tulee myös kynnyksen takapuolelle. Kynnys painetaan kiinnityslaastiin ja asetellaan huolellisesti paikalleen. Ylimääräinen kiinnityslaasti poistetaan korjauskauhalla.

Kynnys naputetaan paikalleen kumivasaralla.Saumaraudalla varmistetaan, että kiinnityslaasti tulee tiiviisti kynnyksen alle. Kun se on varmasti tiivis, kynnys ja sen reunat sivellään vedellä.

Kynnyksen ja jalkalistan väliseen raot oven sivuilla tiivistetään rakennus- ja saniteettikitillä, niin että niistä tulee täysin tiiviit. Jotta saumasta tulee sileä, sitä painetaan muovikaapimella, mutta sen voi tehdä myös märällä sormella. Kynnys on nyt valmis, ja vuorokauden kuluttua se kestää astumista.

    Muut lukevat juuri nyt …