Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Uusi kynnys

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Tälle betonilattialle tehdään graniitista uusi kynnys huoneiden välille.

Uusi kynnys tulee aiemman kynnyksen päälle, joten aluksi naputellaan irtonainen rappaus ja betonin epätasaisuudet pois muurarin vasaralla, niin että kiinnityslaasti tarttuu kunnolla.

Kynnys menee kummallakin puolella olevien listojen alle, joten niistä on leikattava pieni pala. Koska kynnys sattuu olemaan saman paksuinen kuin vesivaaka, merkinnät voi tehdä sen avulla. Käsisaha tuetaan palikan avulla.

Tähän ei saa käyttää kynnystä, koska siihen voi tulla naarmuja sahanterästä. Seuraavaksi mitataan kynnys. Oven leveys on 72,8 cm, ja graniittilevyyn mitataan pituudeksi 72,5 cm, niin että siihen jää muutama millimetri pelivaraa.

Merkintä tehdään huolellisesti, ja suorakulman avulla varmistetaan, että kynnys leikataan varmasti suoraan. Kynnyksen leveys kummassakin päässä on 11 cm, joka merkitään graniittilevyn molempiin päihin. Merkkien välille raaputetaan pitkä viiva suoran vesivaa’an avulla.

Seuraavaksi graniitti leikataan vesisirkkelillä. Vesisirkkelin vedensaannista on huolehdittava koko leikkauksen ajan timanttiterän voitelemiseksi ja viilentämiseksi.

Kun kynnys on leikattu, reuna pyöristetään kulmahiomakoneella niin, että se muistuttaa leikkaamatonta reunaa. Sen jälkeen reuna hiotaan hienolla hiomakivellä.Kun laatta on sopivan kokoinen, se liimataan paikalleen.

Kun se on kasteltu, oviaukon alareunaan levitetään kiinnityslaastia, joka kammataan hammastetulla teräslastalla. Kiinnityslaastia tulee myös kynnyksen takapuolelle. Kynnys painetaan kiinnityslaastiin ja asetellaan huolellisesti paikalleen. Ylimääräinen kiinnityslaasti poistetaan korjauskauhalla.

Kynnys naputetaan paikalleen kumivasaralla.Saumaraudalla varmistetaan, että kiinnityslaasti tulee tiiviisti kynnyksen alle. Kun se on varmasti tiivis, kynnys ja sen reunat sivellään vedellä.

Kynnyksen ja jalkalistan väliseen raot oven sivuilla tiivistetään rakennus- ja saniteettikitillä, niin että niistä tulee täysin tiiviit. Jotta saumasta tulee sileä, sitä painetaan muovikaapimella, mutta sen voi tehdä myös märällä sormella. Kynnys on nyt valmis, ja vuorokauden kuluttua se kestää astumista.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Uusi kynnys
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin