Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Keittiötasot

Keittiön pöytälevyn pitää olla kestävä. Sen pitää sietää kosteutta ja mielellään myös lämpöä. Neuvomme sinua pöytälevyn valinnassa, huoltamisessa ja korjaamisessa.

Keittiön pöytälevy

Keittiön pöytälevyn pitää näyttää hyvältä mutta olla käytännöllinen, sillä se kodin käytetyimmän huoneen työtaso. Keittiön pöytälevy altistuu vedelle ja kolhuille, joten sen pitää kestää kaikenlaista. Se kannattaa ottaa huomioon keittiön pöytälevyn valinnassa.

Keittiön pöytälevyjä tehdään eri materiaaleista, ja niiden hinnat vaihtelevat sen mukaan. Halvimmat työtasot ovat pinnoitettua lastulevyä ja ruostumatonta terästä. Molemmat ovat kestäviä materiaaleja, joita tarvitsee huoltaa vain vähän.

Puinen keittiön pöytälevy

Puiset keittiön pöytälevyt ovat suosittuja. Puu tuntuu lämpimältä ja mukavalta, mutta puista pöytälevyä pitää öljytä säännöllisesti, jotta se pysyy siistin näköisenä. Toisaalta puisen pöytälevyn voi hioa kuntoon, jos se on kulunut. Hiottu ja öljytty pöytälevy näyttää uudelta. Samaa ei voi tehdä laminoidulle pöytälevylle tai teräkselle. Jos niihin tulee vaurioita, ne pitää vaihtaa kokonaan.

Voit lukea lisää puisen pöytälevyn hiomisesta tästä jutusta: Työtason hiominen

Keittiön pöytälevyn öljy

Hiottu keittiön pöytälevy pitää öljytä, jotta uusi pinta ei ime likaa. Keittiön työtasoon pitää käyttää öljyä, joka on tarkoitettu keittiön pöytälevyn öljyämiseen.

Katso täältä, miten öljyät puisen keittiön pöytälevyn: Pöytälevyn öljyäminen

Marmoripöytälevy

Marmorista ja corianista tehdyt työtasot ovat markkinoiden kalleimpia pöytälevyjä. Ne ovat kestäviä materiaaleja, mutta marmoripöytälevy ei kestä happoja ja kalkinpoistoaineita. Sama pätee betonipöytälevyihin. Työtason valaminen betonista on hyvä tee se itse -projekti. Muut levyt voi ostaa valmiina ja sahata sopivan mittaisiksi.

Testasimme 11 yleistä keittiön pöytälevyä ja selvitimme, kuinka hyvin ne kestävät esimerkiksi punaviiniä ja kolhuja. Lue testi täältä: Testissä 11 erilaista pöytälevyä

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin