Malta pari päivää, ennen kuin asetat levylle tavaroita, jotta öljy ehtii kovettua kunnolla.

Malta pari päivää, ennen kuin asetat levylle tavaroita, jotta öljy ehtii kovettua kunnolla.

Pöytälevyn hiominen ja öljyäminen on työtä, jonka useimmat osaavat tehdä. Siihen ei tarvita periaatteessa muuta kuin hiomapaperia ja sopiva hiomakapula, mutta jos pöytä on isompi kuin pari neliötä, se kannattaa hioa koneellisesti.

Pöytälevyn hiominen

Pese ja kuivaa pöytälevy ja käynnistä epäkeskohiomakone. Se on todellinen hiomamestari. Tasohiomakone ei hio yhtä syvältä, ja nauhahiomakone hioo vielä syvemmältä. Epäkeskohiomakone on paras vaihtoehto pöytälevyn hiomiseen. Lisäksi tarvitaan kolmiohiomakone tai hiomakapula nurkkien hiomiseen.

Pöytälevyn hiomisesta syntyy pölyä

Yhdistä epäkeskohiomakone pölynimuriin, jos mahdollista. Useimmissa epäkeskohiomakoneissa on pölynimuriliitin tai paikka, johon voi asentaa erikseen ostettavan liittimen. Ellet voi liittää hiomakonetta imuriin, peittele paikat huolellisesti, sillä pöly leviää ympäri taloa.

Öljy suojaa pöytää

Pöytälevy pitää öljytä hiomisen jälkeen, jotta se kestää rasvaa, likaa ja vettä. Öljyämätön levy imee kaiken sisäänsä. Voit käsitellä pöytälevyn saippualla, lakalla, öljyllä tai vahalla. Keittiön pöytälevyyn sopii parhaiten öljy, sillä se ei sisällä ainesosia, jotka eivät kuulu ruokaan.

LUE LISÄÄ: Öljy on paras ja helpoin tapa pöytälevyn käsittelyyn

Öljyn levittäminen on tärkeää

On tärkeää, että levität öljyn tasaisesti pöytälevylle. Ilman oikeaa tekniikkaa pöytälevyyn voi tulla läikkiä tai liian paksuja kohtia, jotka tarttuvat kiinni sormiin. Sekä hiomistekniikka että öljyn levittäminen kerrotaan jutussa tarkasti.

Lataa koko artikkeli ja katso työohjeet.