öljyä pöytälevy

Vettä, lihaa, maitoja ja vihanneksia. Pöytälevy joutuu kestämään monenlaista päivittäin. Ei ole mikään ihme, että pöytälevy alkaa näyttää vuosien kuluessa hieman kärsineeltä.

Käsittele pöytälevy oikein

Kun pöytälevy on pikaisen avun tarpeessa, tarvitaan pöytäöljyä. Oikea pöytäöljy on paras pöytälevyn käsittelytapa. Pöytäöljy ei sisällä raskasmetalleja tai haitallisia yhdisteitä. Kylmäpuristettu pellavaöljy on hyvä vaihtoehto.

Öljy suojaa pöytälevyä

Pellavaöljy sopii pöytälevylle täydellisesti. Se tunkeutuu syvälle puun sisään, ja pellavaöljyä on helppo levittää. Pellavaöljyn kuivuminen kestää monta päivää, mutta se suojaa levyä niin hyvin, että se on ihanteellinen valinta pöytälevyn suojaamiseen.

Muista öljytä pöytälevyn tausta

Pöytälevyn pinnan pitää näyttää siistiltä, mutta myös levyn taustan öljyäminen on tärkeää. Se koskee etenkin uusia pöytälevyjä. Öljyäminen saa pöytälevyn laajenemaan, joten levy voi taipua, ellei sen taustaa ole öljytty.

Hio levy

Tahrat, naarmut, lovet ja muut viat pitää hioa pois ennen pöytälevyn öljyämistä. Hio pöytälevy epäkeskohiomakoneella. Aloita jyväkoolla 80, vaihda kokoon 120 ja viimeistele levyn pinta koolla 180. Uusien pöytälevyjen hiomiseen riittävät koon 120 ja 180 paperit.

Levyn pitää olla puhdas

Ennen kuin jatkat pöytälevyn öljyämistä, varmista, ettei levyllä ole lainkaan pölyä. Hiomisen jälkeen levy pyyhitään huolellisesti kuivaksi väännetyllä rätillä.

Tee näin: Lue koko pöytälevyn kunnostusohje

Miten pöytälevystä saa pois kaikki naarmut? Mitä öljyä kannattaa ostaa? Lataa artikkeli ja lue asiantuntijoiden parhaat vinkit pöytälevyn käsittelyyn.