Suojaa kallis keittiöntasosi

Puu, graniitti ja betoni ovat herkkiä keittiötason materiaaleja. Keittiöntaso muuttuu nopeasti rumaksi ja ajan mittaan ikävän näköiseksi. Katso täältä, miten suojaat keittöntasosi ja pidät sen siistinä.

Keittiöntason öljyäminen

Puinen keittiöntaso on öljyttävä säännöllisesti.

Naarmuja, tahroja ja lovia. Ne ovat hinta, jonka luonnonmateriaalista valmistetusta keittiöntasosta joutuu maksamaan. Vaurioilta ei voi välttyä, mutta voit silti tehdä paljon keittiöntasosi suojaamiseksi. Keittiöntaso on myös puhdistettava ja käsiteltävä uudelleen säännöllisesti.

Puinen keittiöntaso

Suojaus: Keittiötasoöljy on paras vaihtoehto, kun haluat suojata puisen keittiöntason mahdollisimman tehokkaasti vedeltä sekä ruoka- ja juomaroiskeilta.
Uusi keittiöntaso on hiottava kevyesti, kuivattava ja öljyttävä, mieluiten useaan kertaan. Puun on kyllästyttävä, ja muista öljytä myös alapuoli, jotta keittiöntaso ei mene kieroksi.

Kun vahinko on tapahtunut: Kulunut, tahriintunut ja veden turmelema puinen keittiöntaso on hiottava kunnolla epäkesko- tai nauhahiomakoneella. Öljyä taso tämän jälkeen samalla tavalla kuin sen ollessa uusi. Muista toistaa käsittely 1–2 kertaa vuodessa.

LUE LISÄÄ: Öljy on paras ja helpoin tapa pöytälevyn käsittelyyn

Kivinen tai betoninen keittiöntaso

Suojaus: Uusi keittiöntaso on käsiteltävä kiviöljyllä (luonnonkivi) tai mehiläisvahalla (luonnonkivi ja betoni). Kyllästetty keittiöntaso hylkii paremmin rasvaa ja likaa.

Kun vahinko on tapahtunut: Voit ostaa kivisille ja betonisille keittiöntasoille tarkoitettua hoitoainetta ja tahranpoistoainetta. Mitä useammin muistat poistaa tahrat ja käsitellä levyn uudelleen öljyllä tai vahalla, sitä puhtaampana keittiöntaso pysyy.

Teräksinen keittiöntaso

Suojaus: Erikoistuotteet, joiden nimessä on usein ”metalpolish” tai vastaava termi, voivat muodostaa kalvon, joka ehkäisee rasvaisia sormenjälkiä ja muita tahroja. Paljon muuta et juuri voikaan tehdä teräksisen keittiöntason suojaamiseksi.

Kun vahinko on tapahtunut: Jos keittiöntaso on hyvin epäsiisti ja naarmuinen, voit puhdistaa sen puhdistusaineella ja hioa sen jälkeen epäkeskohiomakoneella märkähiomalaikalla, jonka raekoko on 600. Epäkeskohiomakoneen kiillotuslaikalla saat tasosta jälleen kiiltävän. Syviä lovia on vaikeampi korjata, mutta voit kokeilla tiputtaa loveen juotoskolvilla sulatettua juotostinaa.

Kallis keittiötaso ei ole hintansa väärti

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Keittiötasot