Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kosteus kellarissa

Kellarin kosteus on tuttu ilmiö monelle talonomistajalle. Neuvomme, mitä voit tehdä kosteuden vähentämiseksi.

Poista kosteus kellarista

Vanhat kellarit ovat usein kosteita. Se johtuu siitä, että kellari on maan alla, mutta myös siitä, ettei kellarissa ole kunnon tuuletusikkunoita.

Kosteus tulee kellariin seinien ja lattian läpi. Kosteutta tulee sateesta, maan kosteudesta ja pohjavedestä. Lähes kaikki kosteusongelmat voi poistaa tai niitä voi ainakin lievittää.

Onko kellarin kosteudesta haittaa?

Ennen kuin aloitat tuuletusräppänöiden asentamisen, mieti tarkasti, onko kellarin kosteudesta haittaa. Kosteus on vaaraksi, jos se kertyy rakenteisiin, mutta kellarin seinien läpi siirtyvä ja sisäilman kautta ulos tuulettuva kosteus ei ole vaaraksi.

Kosteutta kellarin seinässä?

Kosteus voi tulla kellariin seinien ja lattian läpi tai johtua huonosta ilmanvaihdosta. Voit selvittää kellarin kosteuden syyn helposti.

Teippaa pala muovia kiinni kellarin seinään. Jos muovin seinän puoleinen pinta on kahden viikon päästä märkä, kosteus tulee ulkopuolelta. Jos sisäpuoli on märkä, se johtuu seinien kylmyydestä ja kellarin kosteasta ilmasta. Siinä tapauksessa parempi tuuletus kuivattaa kellarin.

Näin tuuletat kostean kellarin

Tuulettaminen on tärkeimpiä asioita kellarin kosteuden vähentämisessä. Jos asennat kellariin uudet ikkunat, varmista, että niissä on tuuletusventtiilit.

Ellei kellarissa ole ikkunoita, voit porata seiniin reikiä tuuletuksen parantamiseksi. Reiät kannattaa teettää timanttiporaajalla. Se ei maksa paljon, ja rei’istä tulee siistit.

Vältä ulkoa tuleva kosteus

Jos kellarin kosteus on peräisin ulkoa, selvitä aluksi, mitä kosteuden kertymiselle voi tehdä. Jos kosteusongelmat ilmenevät äkillisesti esimerkiksi kovan sadekuuron jälkeen, sadeveden pois johtamisessa on parannettavaa. Sadevesikaivot saattavat olla tukossa tai vuotaa, tai sokkelissa voi olla halkeamia.

Korkealla oleva pohjavesi aiheuttaa kosteusongelmia kellarissa

Jos kellarin kosteus johtuu korkealla olevasta pohjavedestä, perustusten alapuolelle pitää asentaa poistovesipumppu.

Se on yksinkertaista mutta raskasta työtä, jossa tarvitaan yleensä kaivinkonetta ja ammattilaisten apua. Voit kuitenkin tehdä osan työstä itse.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin