Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tuuletusventtiili poistaa huurun

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Ikkunan huuruiset sisäpinnat kertovat siitä, että sisäilmassa on liikaa kosteutta. Ilman kiertoa on helppo parantaa asentamalla yksikerroksiseen ikkunaan tuuletusventtiili. Venttiilin asentaminen vie vain tunnin.

Tuuletusventtiili: Asenna ikkunoihin tuuletusventtiilit.

Lasi huurtuu, jos sisäilma on liian kosteaa.

Johdanto

Liian kostea sisäilmaa tuntuu tunkkaiselta, ja sitä on raskas hengittää. Liian kosteasta sisäilmasta on myös muuta haittaa, sillä kosteus imeytyy kalusteisiin, seiniin ja muihin pintoihin sekä johtaa ajan myötä rakenteiden lahoamiseen ja homehtumiseen.

Ikkunoiden sisäpuolella oleva huuru kertoo, että sisäilmassa on liikaa kosteutta. Asialle kannattaa tehdä jotain, ennen kuin on liian myöhäistä.

Ongelman voi ratkaista lisäämällä asunnon tuuletusta tai lämmitystä. Niiden yhdistelmä toimii yleensä parhaiten.

Näin raitisilmaventtiili toimii

Venttiilit ovat kaksiosaisia. Ulkopuoli pitää hyönteiset loitolla, ja sisäpuolen voi avata ja sulkea.

Markkinoilla on monenlaisia raitisilma-venttiilejä. Ne tuulettavat talon yhtä hyvin kuin raollaan oleva ikkuna. Ilma tulee sisään puitteeseen poratusta reiästä. Venttili on helppo sulkea esimerkiksi talven ajaksi.

Markkinoilla on paljon erilaisia ja erikokoisia raitisilmaventtiilejä. Venttiilit ovat 10–60 senttiä leveitä ja maksavat yleensä 20–30 euroa.

Tuuletusventtiili: Ulkoilma virtaa sisään ikkunalasien yläpuolelta.

Ongelman syyt

  • Kostea sisäilma. Saunominen, suihkussa käyminen, käsien peseminen, ruuanlaitto ja jopa hengittäminen lisäävät sisäilman kosteutta. Jos ilma ei pääse tuulettumaan ulos, kosteus imeytyy seiniin ja kalusteisiin ja johtaa lopulta laho- ja homevaurioihin.
  • Huono tuuletus. Ylimääräisen kosteuden pitää päästä tuulettumaan ulos. Hyvä tuuletus on helpointa varmistaa hyvällä ilmastoinnilla, joka huolehtii siitä, että ilma vaihtuu jatkuvasti.

Ohjeet

Näin asennat tuuletusventtiilin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Asentamiseen tarvitaan vain erikokoisia poranteriä ja poraussapluuna, joka tulee yleensä venttiilin mukana. Ellei venttiilin mukana tule sapluunaa, voit piirtää sen itse.

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten asennat tuuletusventtiilin. Se kestää noin tunnin ja maksaa vaivaiset 15 euroa. Se on helppo ja pieni tee se itse -projekti, josta on hyötyä sekä asunnolle että asukkaille sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Tuuletusventtiili: Mittaa ja merkitse tuuletusventtiilin paikka ikkunan keskelle. 1

Mittaa ja merkitse tuuletusventtiilin paikka ikkunan keskelle. Aseta ikkuna pöydälle ja kiinnitä sen taakse lauta puristimilla. Siten reiän reunat pysyvät siisteinä, kun ikkunaan porataan reikä.

Tuuletusventtiili: Kiinnitä poraussapluuna puitteeseen 2

Kiinnitä poraussapluuna puitteeseen kaksipuolisella teipillä. Pidä huoli, etteivät reiät osu liian lähelle lasia. Sapluuna tulee venttiilin mukana.

Tuuletusventtiili: Poraa puitteeseen reikä 10 millin terällä. 3

Poraa puitteeseen reikä 10 millin terällä. Pidä porakonetta suorassa, jotta reikä jää piiloon venttiilin alle ikkunan molemmilla puolilla.

Tuuletusventtiili: Asenna venttiilin ulkopuoli siten 4

Asenna venttiilin ulkopuoli siten, että reiät jäävät piiloon sen alle. Siisti reiät huolellisesti esimerkiksi paineilmalla tai ruuvimeisselillä ennen venttiilin asentamista. Voit veistää reikien väliset osat irti taltalla. Siten reiästä tulee isompi ja sen läpi pääsee virtaamaan enemmän ilmaa.

Tuuletusventtiili: Kiinnitä venttiilin ulkopuolinen osa 5

Kiinnitä venttiilin ulkopuolinen osa. Siihen ei tarvitse koskea tämän jälkeen, joten kaksi pientä naulaa riittää.

Tuuletusventtiili: Kiinnitä tuuletusventtiilin sisäpuoli 6

Kiinnitä tuuletusventtiilin sisäpuoli. Venttiilin pitää kestää toistuvaa avaamista ja sulkemista, joten se kannattaa kiinnittää puitteeseen ruuveilla.

Materiaalit

Ikkunan tuuletusventtiilin asentamiseen tarvitaan nämä työkalut:

Tuuletusventtiili: Ikkunan tuuletusventtiilin asentamiseen tarvitaan nämä työkalut

Video

TYÖKALUT: Näin käytät ruuvinväännintä

Videolla näytetään, käytät tee se itse -rakentajan tärkeintä työkalua. Ruuvinvääntimellä voi paitsi ruuvata, myös porata reikiä eri materiaaleihin, tehdä isoja reikiä, upottaa ruuvinkannat pinnan alle sekä hioa ja kiillottaa pintoja.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin