Asenna tuuletusventtiili ja pääset eroon huurusta

Huuruiset ikkunat kertovat liian kosteasta sisäilmasta ja huonosta ilmanvaihdosta. Voit päästä huurusta eroon asentamalla karmiin tuuletusventtiilin. Katso, kuinka helposti asennat sen.

Johdanto

Liian kostea sisäilmaa tuntuu tunkkaiselta, ja sitä on raskas hengittää. Liian kosteasta sisäilmasta on myös muuta haittaa, sillä kosteus imeytyy kalusteisiin, seiniin ja muihin pintoihin sekä johtaa ajan myötä rakenteiden lahoamiseen ja homehtumiseen.

Ikkunoiden sisäpuolella oleva huuru kertoo, että sisäilmassa on liikaa kosteutta. Asialle kannattaa tehdä jotain, ennen kuin on liian myöhäistä.

LUE LISÄÄ: 4 niksillä eroon höyrystä

Ongelman voi ratkaista lisäämällä asunnon tuuletusta tai lämmitystä. Niiden yhdistelmä toimii yleensä parhaiten.

Tarvittavat työvälineet

Ikkunan tuuletusventtiilin asentamiseen tarvitaan nämä työkalut:

  • Porakone-ruuvinväännin
  • Taittomitta
  • 10 mm terä
  • Lyijykynä

Ohjeet

01
Näin asennat tuuletusventtiilin 6 Vaihe

Asentamiseen tarvitaan vain erikokoisia poranteriä ja poraussapluuna, joka tulee yleensä venttiilin mukana. Ellei venttiilin mukana tule sapluunaa, voit piirtää sen itse.

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten asennat tuuletusventtiilin. Se kestää noin tunnin ja maksaa vaivaiset 15 euroa. Se on helppo ja pieni tee se itse -projekti, josta on hyötyä sekä asunnolle että asukkaille sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Tuuletusventtiili: Mittaa ja merkitse tuuletusventtiilin paikka ikkunan keskelle. 1

Mittaa ja merkitse tuuletusventtiilin paikka ikkunan keskelle. Aseta ikkuna pöydälle ja kiinnitä sen taakse lauta puristimilla. Siten reiän reunat pysyvät siisteinä, kun ikkunaan porataan reikä.

Rakoventtiili: Kiinnitä poraussapluuna puitteeseen 2

Kiinnitä poraussapluuna puitteeseen kaksipuolisella teipillä. Pidä huoli, etteivät reiät osu liian lähelle lasia. Sapluuna tulee venttiilin mukana.

Rakoventtiili: Poraa puitteeseen reikä 10 millin terällä. 3

Poraa puitteeseen reikä 10 millin terällä. Pidä porakonetta suorassa, jotta reikä jää piiloon venttiilin alle ikkunan molemmilla puolilla.

Rakoventtiili: Asenna venttiilin ulkopuoli siten 4

Asenna venttiilin ulkopuoli siten, että reiät jäävät piiloon sen alle. Siisti reiät huolellisesti esimerkiksi paineilmalla tai ruuvimeisselillä ennen venttiilin asentamista. Voit veistää reikien väliset osat irti taltalla. Siten reiästä tulee isompi ja sen läpi pääsee virtaamaan enemmän ilmaa.

Tuuletusventtiili: Kiinnitä venttiilin ulkopuolinen osa 5

Kiinnitä venttiilin ulkopuolinen osa. Siihen ei tarvitse koskea tämän jälkeen, joten kaksi pientä naulaa riittää.

Tuuletusventtiili: Kiinnitä tuuletusventtiilin sisäpuoli 6

Kiinnitä tuuletusventtiilin sisäpuoli. Venttiilin pitää kestää toistuvaa avaamista ja sulkemista, joten se kannattaa kiinnittää puitteeseen ruuveilla.

Video

TYÖKALUT: Näin käytät ruuvinväännintä

Videolla näytetään, käytät tee se itse -rakentajan tärkeintä työkalua. Ruuvinvääntimellä voi paitsi ruuvata, myös porata reikiä eri materiaaleihin, tehdä isoja reikiä, upottaa ruuvinkannat pinnan alle sekä hioa ja kiillottaa pintoja.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Lisää samasta aiheesta Ilmastointi