Video
Helppo
Vaikea
Tuuletusventtiili: Asenna ikkunoihin tuuletusventtiilit.

Lasi huurtuu, jos sisäilma on liian kosteaa.

Liian kostea sisäilmaa tuntuu tunkkaiselta, ja sitä on raskas hengittää. Liian kosteasta sisäilmasta on myös muuta haittaa, sillä kosteus imeytyy kalusteisiin, seiniin ja muihin pintoihin sekä johtaa ajan myötä rakenteiden lahoamiseen ja homehtumiseen.

Ikkunoiden sisäpuolella oleva huuru kertoo, että sisäilmassa on liikaa kosteutta. Asialle kannattaa tehdä jotain, ennen kuin on liian myöhäistä.

Ongelman voi ratkaista lisäämällä asunnon tuuletusta tai lämmitystä. Niiden yhdistelmä toimii yleensä parhaiten.

Yksi keino on avata ikkunat ja tuulettaa talo perusteellisesti joka päivä. Venttiilin asentaminen ikkunaan on kuitenkin varmempaa ja vaivattomampaa. Tuuletusventtiilin aukon koko on noin 20 cm². Se riittää jatkuvaksi ilmanvaihdoksi, sillä venttiili vähentää kosteutta tehokkaasti.

Ongelman syyt

  • Kostea sisäilma. Saunominen, suihkussa käyminen, käsien peseminen, ruuanlaitto ja jopa hengittäminen lisäävät sisäilman kosteutta. Jos ilma ei pääse tuulettumaan ulos, kosteus imeytyy seiniin ja kalusteisiin ja johtaa lopulta laho- ja homevaurioihin.

  • Huono tuuletus. Ylimääräisen kosteuden pitää päästä tuulettumaan ulos. Hyvä tuuletus on helpointa varmistaa hyvällä ilmastoinnilla, joka huolehtii siitä, että ilma vaihtuu jatkuvasti.

Tuuletusventtiili: Ikkunan tuuletusventtiilin asentamiseen tarvitaan nämä työkalut